Moliūgų sriuba

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

6 porcijos:

2 šaukštai augalinio margarino;

1 didelis smulkintas svogūnas;

2 smulkinti šalotiniai svogūnai;

2 vidutinio dydžio nuskustos ir pjaustytos kubeliais bulvės;

900 g kubeliais pjaustyto moliūgo;

2 litrai vištienos arba daržovių sultinio;

1/2 arbat. šaukštelio malto kumino;

žiupsnelis šviežiai tarkuotų muskatų;

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

šviežių petražolių arba česnako laiškų (puošti).

Paruošimas

1. Dideliame karščiui atspariame prikaistuvyje ištirpinkite margariną. Suberkite įprastus ir šalotinius svogūnus ir kepkite 4–5 minutes, kol šiek tiek suminkštės.

2. Sudėkite bulves, moliūgą, supilkite sultinį, suberkite muskatus ir truputį druskos bei pipirų. Sumažinkite ugnį ir virkite ant mažos ugnies apie 1 valandą, retkarčiais pamaišydami, kol daržovės visiškai išvirs.

3. Kiaurasamčiu perdėkite virtas daržoves į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės, jei reikia – įpilkite daržovių nuoviro. Į nuovirą įmaišykite daržovių tyrę. Pagardinkite prieskoniais ir lengvai pašildykite. Papuoškite sriubą šviežiomis žolelėmis.

Komentuoti