Ponios Blencow žaliųjų žirnelių sriuba su špinatais

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

6 porcijos:

450 g šviežių arba šaldytų žirnelių;

1 plonais griežinėliais pjaustytas poras;

2 grūstos česnako skiltelės;

2 ploni pjaustyti mažais kubeliais bekono griežinėliai (be odos);

1,2 litro kumpio arba vištienos sultinio (be glitimo);

2 šaukštai alyvuogių aliejaus;

50 g tarkuotų šviežių špinatų;

40 g labai smulkiai tarkuoto baltojo kopūsto;

1/2 mažo kuokšto smulkintų salotų lapų;

1 smulkintas saliero lapkotis;

didelė sauja smulkintų petražolių;

1/2 pakuotės garstyčių pipirinės;

4 arbat. šaukšteliai smulkintų šviežių mėtų;

žiupsnelis muskatų kevalų miltelių;

druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas

1. Į didelį prikaistuvį suberkite žirnelius, porus, česnaką ir bekoną. Supilkite sultinį, užvirkite, tuomet sumažinkite ugnį ir virkite 20 minučių.

2. Likus 5 minutėms iki žirnelių mišinio gaminimo pabaigos, gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų.

3. Sudėkite špinatus, kopūstus, salotų lapus, salierų lapkočius ir žoleles. Pakepinkite ant mažos ugnies.

4. Sutrinkite žirnelių mišinį elektriniu malūnėliu iki vientisos masės. Supilkite į švarų prikaistuvį, sudėkite pakepintas daržoves ir žoleles ir viską pakaitinkite. Pagardinkite muskatų kevalų milteliais, druska ir pipirais.

 

Ši laiko patikrinta žavi žalia sriuba – vieno britų parlamento nario žmonos atradimas (XVII a.).

Komentuoti