Saldžiųjų bulvių ir pastarnokų sriuba

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

6 porcijos:

1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus;

1 didelis pjaustytas griežinėliais poras;

2 smulkinti salierų lapkočiai;

450 g griežinėliais pjaustytų saldžiųjų bulvių;

225 g griežinėliais supjaustytų pastarnokų;

900 ml vištienos arba daržovių sultinio;

druskos, maltų juodųjų pipirų;

1 šaukštas smulkintų šviežių petražolių ir skrudintų saldžiųjų bulvių ir pastarnokų juostelių (puošti).

Paruošimas

1. Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų, sudėkite porą, salierus, saldžiąsias bulves ir pastarnokus. Pakepinkite ant lengvos ugnies 5 minutes, pamaišykite.

2. Įmaišykite daržovių arba vištienos sultinį ir pakaitinkite iki virimo, tuomet uždenkite ir pavirkite ant mažos ugnies apie 25 minutes (arba kol suminkštės daržovės). Pagardinkitte druska ir pipirais.

3. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir palaukite kol šiek tiek atvės.

4. Sutrinkite sriubą elektriniu malūnėliu iki vientisos masės, supilkite atgal į prikaistuvį ir lengvai pašildykite. Supilkite sriubą į pašildytas lėkštes ir papuoškite smulkintomis šviežiomis petražolėmis bei skrudintomis saldžiųjų bulvių ir pastarnokų juostelėmis.

Komentuoti