Saldžiųjų bulvių ir raudonų saldžiųjų pipirų sriuba

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

6 porcijos:

500 g saldžiųjų bulvių;

2 (apie 225 g) pjaustytų kubeliais raudonų saldžiųjų pipirų (be sėklų);

1 stambiai pjaustytas svogūnas;

2 didelės stambiai pjaustytos česnako skiltelės;

300 ml sauso baltojo vyno;

1,2 l daržovių arba lengvo veršienos sultinio;

tabasko padažo (nebūtinai);

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

kaimiškos duonos.

Paruošimas

1. Nulupkite saldžiąsias bulves ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į prikaistuvį kartu su raudonais saldžiaisiais pipirais, svogūnais, česnakais, vynu ir daržovių arba vištienos sultiniu. Kaitinkite iki virimo, sumažinkite liepsną ir virkite 30 minučių.

2. Elektriniu malūnėliu sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite druska, pipirais ir gerai krėstelkite tabasko padažo. Supilkite į dubenį sriubai ir palikite, kad šiek tiek atvėstų. Patiekite šiltą arba kambario temperatūros su duona.

Ši sriuba nuostabi, nes yra ir skani, ir spalvinga.

Komentuoti