Šalta daržovių sriuba su PASTIS likeriu

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

6 porcijos:

175 g griežinėliais pjaustytų porų;

225 g griežinėliais pjaustytų pankolių;

1 nuskusta ir pjaustyta kubeliais bulvė;

3 įrišti į medvilninį maišelį žvaigždiniai anyžiai;

300 ml netirštos grietinėlės;

2 arbat. šaukšteliai PASTIS likerio;

6 šaukštai tirštos grietinėlės;

maltų juodųjų pipirų;

smulkintų laiškinių česnakų (puošti).

Paruošimas

1. Į prikaistuvį įpilkite 900 ml verdančio vandens, suberkite pjaustytus porus bei pankolius, bulves, žvaigždinius anyžius ir pagardinkite pipirais. Kaitinkite iki virimo ir virkite ant mažos ugnies 25 minutes.

2. Kiaurasamčiu išgriebkite anyžius, tuomet virtuviniame kombaine sutrinkite išvirtas daržoves ir supilkite į švarų prikaistuvį.

3. Įmaišykite netirštą grietinėlę ir pakaitinkite iki virimo, paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite prieskoniais.

4. Supilkite į dubenį per sietą ir palikite, kad atauštų. Prieš patiekiant sriubą, įmaišykite PASTIS likerio, tuomet supilkite į atskirus dubenėlius, įdėkite tirštos grietinėlės ir papuoškite smulkintais laiškiniais česnakais.

Pankoliai, žvaigždiniai anyžiai ir PASTIS likeris suteikia šiai sriubai skanų anyžių aromatą.

Komentuoti