Šalta migdolų sriuba

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(4.5)

Ingredientai

6 porcijos:

115 g baltos duonos (be kiaušinių ir glitimo);

115 g migdolų be luobelės;

2 skiltelės česnako, pjaustytos griežinėliais;

5 šaukštai alyvuogių aliejaus;

1,5 šaukšto chereso acto;

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

kepintų migdolų drožlių ir besėklių žaliųjų ar raudonųjų vynuogių, pjaustytų pusiau ir nulupta odele (puošti).

Paruošimas

1. Sutrupinkite į dubenį duoną ir užpilkite 150 ml šalto vandens. Palikite 5 minutes pamirkti.

2. Į elektrinį malūnėlį sudėkite migdolus ir česnakus ir sumalkite iki vienalytės masės. Kartu sumalkite ir išmirkytą baltą duoną.

3. Palaipsniui įpilkite aliejaus, kol iš mišinio pasidarys glotni tyrė. Supilkite chereso actą, tuomet 600 ml šalto vandens ir vėl malkite iki vientisos masės.

4. Perpilkite į dubenį ir pagardinkite druska ir pipirais, jei sriuba per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens. Palaikykite šaltai bent 2–3 valandas.

5. Supilkite sriubą į dubenėlius ir pabarstykite migdolų drožlėmis ir vynuogėmis.

 

Naudokite virtuvinį kombainą norėdami pasigaminti šią kreminę paprastą ir gaivinančią ispanišką sriubą.

Komentuoti

Video