Špinatų ir ryžių sriuba

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(4)

Ingredientai

4 porcijos:

675 g nuplautų šviežių špinatų;

3 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus;

1 mažas smulkintas svogūnas;

2 smulkintos česnako skiltelės;

1 mažas smulkintas raudonas aitrusis pipiras (be sėklyčių);

115 g rizoto ryžių;

1,2 litro daržovių sultinio;

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

4 šaukštai šviežiai tarkuoto parmezano (puošti).

Paruošimas

1. Į prikaistuvį sudėkite špinatų lapus su vandens lašeliais, likusiais po plovimo. Įberkite gerą žiupsnelį druskos. Pakaitinkite ant lengvos ugnies, kol špinatai šiek tiek apvys, tuomet nukelkite nuo ugnies ir nuvarvinkite lapus, bet skysčio neišpilkite.

2. Špinatus galite smulkiai supjaustyti dideliu peiliu (arba sumalti iki rupios tyrės virtuviniame kombaine).

3. Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną, česnaką ir aitrųjį pipirą 4–5 minutes. Įmaišykite ryžius, tuomet supilkite sultinį ir nuo špinatų likusį skystį. Kaitinkite iki virimo ant mažos ugnies ir pagardinkite prieskoniais. Pavirkite dar 5 minutes, kol suminkštės ryžiai. Patiekite su parmezanu.

 

Gamindami šią lengvą sriubą, vartokite šviežius, labai jaunus špinatų lapus.

Komentuoti