Vasariška pomidorų sriuba

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(4.2)

Ingredientai

4 porcijos:

1 šaukštas alyvuogių aliejaus;

1 smulkintas didelis svogūnas;

1 smulkinta morka;

1 kg sunokusių supjaustytų ketvirčiais pomidorų (išimtomis sėklomis);

2 susmulkintos česnako skiltelės;

5 čiobrelių šakelės arba 1/4 arbat. šaukštelio džiovintų čiobrelių;

4-5 mairūno šakelės arba 1/4 arbat. šaukštelio džiovintų mairūnų;

1 lauro lapelis;

3 šaukštai avių arba ožkų pieno jogurto ir dar šiek tiek (puošti);

druskos ir maltų juodųjų pipirų, mairūno šakelių (puošti).

Paruošimas

1. Nerūdijančio plieno keptuvėje arba karščiui atspariame prikaistuvyje įkaitinkite alyvuogių aliejų.

2. Suberkite smulkintus svogūną bei morkas ir kepinkite 3-4 minutes, kol šiek tiek suminkštės, pamaišykite.

3. Sudėkite pomidorus, česnaką ir žoleles. Sumažinkite ugnį ir virkite uždengtą 30 minučių.

4. sutrinkite sriubą elektriniu plakikliu arba perkoškite per sietą. Įmaišykite jogurtą ir pagardinkite prieskoniais. Lengvai pašildykite ir patiekite šiltose lėkštėse, papuoštą kaupinu šaukštu jogurto ir mairūno šakele.

 

Jei ketinate patiekti sriubą šaltą, tuomet nedėkite jogurto. Leiskite sriubai atvėsti ir tik tuomet ją atšaldykite.

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (2)

Danutė

Visiems sveiko maisto gerbėjams siūlau išbandyti namie gaminamus pieno produktus. Jums tereikia pieno ir pieno bakterijų, kurias galite įsigyti www.raugai.lt
Jogurtas, kefyras, varškė, sūris ir kt.
Tai pradžiugins ne vieno stalą. Svarbiausia naudoti sveikus maisto produktus.

Davidoff

O kur ožkos jogurto gauti?

Video