Viduržemio jūros regiono žuvienė

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

4 porcijos:

450 g įvairių žuvų filė, tokių kaip raudonoji kefalė, ešerys;

450 g įvairių jūros gėrybių, tokių kaip midijos ir krevetės;

žiupsnelis šafrano;

4 šaukštai alyvuogių aliejaus;

350 g pankolių, perpjautų pusiau ir pjaustytų plonais griežinėliais (1 nedidelis svogūnėlis);

2 arbat. šaukšteliai miltų;

400 g pjaustytų konservuotų pomidorų;

3 grūstos česnako skiltelės;

2 laurų lapeliai;

2 šaukštai smulkintų šviežių čiobrelių;

1 apelsino žievelė;

aitriųjų pipirų;

nesūdyto česnakinio majonezo ir baltos duonos traškia plutele.

Paruošimas

1. Jei reikia, nuplaukite žuvį, nuvalykite žvynus ir supjaustykite didokais gabaliukais. Nuplaukite midijas ir pašalinkite krevečių galvas. Išmeskite visas nors kiek prasidariusias midijas.

2. Į dubenį suberkite šafraną ir užpilkite 150 ml verdančio vandens. Palikite šafraną mirkti apie 20 minučių. Nusunkite.

3. Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus ir pankolius. Kepkite 5 minutes, pamaišydami mediniu šaukštu, kol suminkštės. Įmaišykite miltus.

4. Nusunkite pomidorus ir palaipsniui sumaišykite su 750 ml šalto vandens, česnaku, laurų lapeliais, čiobreliais, apelsino žievele, šafrano mirkymo skysčiu ir aitriaisiais pipirais. Kaitinkite iki virimo.

5. Sumažinkite ugnį, sudėkite žuvį (be jūros gėrybių) ir virkite neuždengtą apie 2 minutes.

6. Sudėkite jūros gėrybes ir dar 2–3 minutes pavirkite, kol visos jūros gėrybės išvirs, bet dar išlaikys savo formą. Išmeskite neatsidariusias midijas. Pagardinkite prieskoniais. Patiekite su kupinu šaukštu česnakinio majonezo ir duona traškia plutele.

 

Šia tradicine sriuba mėgaujasi žolelių mėgėjai. Ji nuostabi, kai valgoma su šaukšteliu majonezo. Šiai sriubai naudokite kiek galima daugiau rūšių žuvų ir jūros gėrybių.

Komentuoti