Vištienos sriuba su vermišėliais

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(3.5)

Ingredientai

4 porcijos:

2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus;

1 šaukštas sojų margarino;

1 smulkintas svogūnas;

2 vištienos kojos arba perpjauti pusiau krūtinėlės gabalai;

miltai su prieskoniais (apvolioti);

2 pjaustytos 4 cm gabalėliais morkos;

1 pjaustytas 4 cm gabalėliais pastarnokas;

1,5 l vištienos sultinio;

1 cinamono lazdelė;

žiupsnelis aitriųjų pipirų miltelių;

žiupsnelis šafrano;

2 kiaušinių tryniai;

1/2 citrinos sultys;

2 šaukštai smulkintų šviežių kalendrų;

2 šaukštai smulkintų šviežių petražolių;

150 g vermišėlių;

druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas

1. Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų bei ištirpinkite sojų margariną ir 3–4 minutes pakepinkite svogūną. Vištieną apvoliokite miltuose ir apkepinkite.

2. Vištieną perdėkite į lėkštę, o į prikaistuvį suberkite morkas ir pastarnokus. Pakepinkite ant mažos ugnies 3–4 minutes, dažnai maišydami, tada grąžinkite į prikaistuvį vištieną. Supilkite sultinį, įdėkite cinamono lazdelę, pabarstykite aitriųjų pipirų milteliais ir pagardinkite druska bei pipirais. Pakaitinkite sriubą iki virimo ir virkite 1 valandą, kol daržovės visiškai suminkštės.

3. Kol sriuba verda, sumaišykite šafraną su 2 šaukštais verdančio vandens. Į dubenį įmuškite kiaušinio trynius ir sumaišykite su citrinų sultimis, suberkite smulkintas petražoles ir kalendras. Kai šafrano skystis atvės, įmaišykite jį į kiaušinio ir citrinų sulčių mišinį.

4. Kai daržovės suminkštės, vištieną perdėkite į lėkštę. Nuo sriubos nugriebkite riebalų perteklių, tada padidinkite šiek tiek ugnį ir įmaišykite vermišėlius. Virkite 5–6 minutes, kol suminkštės.

5. Tuo tarpu nuo vištienos nulupkite odelę ir pašalinkite kaulus, supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Jei nenorit – galite nepjaustyti.

6. Kai vermišėliai išvirs, sumažinkite ugnį ir įmaišykite vištienos gabalėlius bei kiaušinių, citrinų sulčių ir šafrano mišinį. Pavirkite ant labai mažos ugnies 1–2 minutes, nuolatos maišydami. Jei reikia – pagardinkite prieskoniais ir patiekite.

 

Ši šiek tiek aštroka, maistinga sriuba yra pakankamai soti, kad būtų patiekta kaip pagrindinis patiekalas. Jei gaminate daugiau nei 6 porcijas, galite vartoti visą viščiuką.

Komentuoti