Žieminė daržovių sriuba

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(4.3)

Ingredientai

4 porcijos:

1 šaukštas alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus;

1 šaukštas sojų margarino;

1 smulkintas svogūnas;

225 g smulkintų morkų;

225 g smulkintų pastarnokų;

225 g moliūgo;

apie 900 ml daržovių arba vištienos sultinio;

citrinų sulčių (pagardinti);

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

Puošimas:

1,5 arbat. šaukštelio alyvuogių aliejaus;

0,5 smulkintos česnako skiltelės;

3 šaukštai smulkintų šviežių petražolių ir kalendrų mišinio;

didelis žiupsnis aitriųjų pipirų miltelių.

Paruošimas

1. Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir margariną ir apie 3 minutes pakepinkite svogūną, kol suminkštės, kartais pamaišydami. Suberkite morkas bei pastarnokus, gerai išmaišykite, uždenkite ir ant lengvos ugnies pakepinkite dar 5 minutes.

2. Moliūgą supjaustykite gabalėliais, nupjaukite ir išmeskite žievelę bei sėklytes, o moliūgą įmaišykite į prikaistuvyje esančią masę. Uždenkite ir pakepinkite 5 minutes, tada supilkite sultinį, pagardinkite prieskoniais ir kaitinkite, kol užvirs. Uždenkite ir virkite ant labai mažos ugnies 35-40 minučių, kol daržovės suminkštės.

3. Leiskite sriubai šiek tiek atvėsti, tada sutrinkite virtuviniame kombaine iki vientisos masės, jei reikia - įpilkite daugiau vandens. Supilkite į švarų prikaistuvį ir lengvai pašildykite.

4. Paruoškite puošti skirtus prieskonius. Įkaitinkite mažame prikaistuvyje aliejų ir lengvai pakepinkite česnaką ir žoleles 1-2 minutes. Pabarstykite aitriųjų pipirų milteliais ir gerai viską išmaišykite.

5. Pagardinkite sriubą prieskoniais ir pagal skonį įpilkite citrinų sulčių. Supilkite sriubą į pašildytus atskirus dubenėlius ir ant viršaus šaukštu uždėkite puošti skirtus prieskonius, kurie vėliau šiek tiek atsargiai įsukami į sriubą.

Pastarnokai, moliūgas ir morkos suteikia šiai sriubai nuostabią konsistenciją ir ryškią spalvą.

Komentuoti