Žieminė daržovių sriuba
Ingredientai
4 porcijos:
1 šaukštas alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus;
1 šaukštas sojų margarino;
1 smulkintas svogūnas;
225 g smulkintų morkų;
225 g smulkintų pastarnokų;
225 g moliūgo;
apie 900 ml daržovių arba vištienos sultinio;
citrinų sulčių (pagardinti);
druskos ir maltų juodųjų pipirų;
Puošimas:
1,5 arbat. šaukštelio alyvuogių aliejaus;
0,5 smulkintos česnako skiltelės;
3 šaukštai smulkintų šviežių petražolių ir kalendrų mišinio;
didelis žiupsnis aitriųjų pipirų miltelių.
Paruošimas
1. Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir margariną ir apie 3 minutes pakepinkite svogūną, kol suminkštės, kartais pamaišydami. Suberkite morkas bei pastarnokus, gerai išmaišykite, uždenkite ir ant lengvos ugnies pakepinkite dar 5 minutes.
2. Moliūgą supjaustykite gabalėliais, nupjaukite ir išmeskite žievelę bei sėklytes, o moliūgą įmaišykite į prikaistuvyje esančią masę. Uždenkite ir pakepinkite 5 minutes, tada supilkite sultinį, pagardinkite prieskoniais ir kaitinkite, kol užvirs. Uždenkite ir virkite ant labai mažos ugnies 35-40 minučių, kol daržovės suminkštės.
3. Leiskite sriubai šiek tiek atvėsti, tada sutrinkite virtuviniame kombaine iki vientisos masės, jei reikia - įpilkite daugiau vandens. Supilkite į švarų prikaistuvį ir lengvai pašildykite.
4. Paruoškite puošti skirtus prieskonius. Įkaitinkite mažame prikaistuvyje aliejų ir lengvai pakepinkite česnaką ir žoleles 1-2 minutes. Pabarstykite aitriųjų pipirų milteliais ir gerai viską išmaišykite.
5. Pagardinkite sriubą prieskoniais ir pagal skonį įpilkite citrinų sulčių. Supilkite sriubą į pašildytus atskirus dubenėlius ir ant viršaus šaukštu uždėkite puošti skirtus prieskonius, kurie vėliau šiek tiek atsargiai įsukami į sriubą.
Pastarnokai, moliūgas ir morkos suteikia šiai sriubai nuostabią konsistenciją ir ryškią spalvą.
Komentuoti