Agurkų ir liucernos tortilijos

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

4 porcijos:

225 g sijotų miltų;

žiupsnelis druskos;

3 šaukštai alyvuogių aliejaus;

100–150 ml šilto vandens;

žaliųjų citrinų skiltelės (puošti).

 

Aštriam padažui:

1 smulkiai pjaustytas raudonasis svogūnas;

1 smulkiai pjaustyta raudona paprika (be sėklų);

2 šaukštai pjaustytų šviežių krapų arba kalendros;

1/2 nulupto ir pjaustyto agurko;

2 puodeliai liucernos daigų.

 

Padažui:

1 didelis nuluptas prinokęs avokadas;

1 žaliosios citrinos sultys;

1 šaukštas švelnaus ožkos sūrio;

žiupsnelis paprikos.

Paruošimas

1. Sumaišykite visas aštraus padažo sudedamąsias dalis dubenyje ir padėkite į šalį.

2. Padažui sudėkite į virtuvinį kombainą arba maišytuvą avokadą, ožkos sūrį, supilkite žaliosios citrinos sultis ir maišykite, kol suminkštės. Sudėkite į dubenį ir uždenkite permatoma plėvele. Užberkite paprikų prieš pat patiekiant.

3. Tortilijoms sudėkite miltus ir druską į virtuvinį kombainą arba maišytuvą, įpilkite aliejų ir maišykite. Palaipsniui įpilkite vandens, kol pasidarys kieta tešla. Išverskite ant miltais pabarstytos lentos ir minkykite, kol tešla taps vienalytė.

4. Padalinkite mišinį į aštuonias dalis. Minkykite kiekvieną dalį 1–2 minutes, suformuokite skritulį (paplotėlį).

5. Įkaitinkite nelipnią arba neriebaluotą sunkaus pagrindo keptuvę. Gaminkite vieną tortiliją, kepdami apie 30 sekundžių kiekvieną pusę. Padėkite iškeptą tortiliją ant švaraus rankšluostėlio. Kartokite, kol pagaminsite aštuonias tortilijas.

6. Ant kiekvienos tortilijos paskleiskite po pilną šaukštą avokado padažo, ant viršaus uždėkite aštraus padažo ir suvyniokite. Patiekite papuošę žaliųjų citrinų padažu ir iškart valgykite.

 

Kvietines tortilijas ypač paprasta pagaminti namie. Patiekiamos su traškiu šviežiu aštriu padažu jos sukuria nuostabų užkandį, lengvus priešpiečius arba vakarienės patiekalą.

Komentuoti