Alyvuogės su prieskoniniu marinatu

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

6 porcijos:

225 g žaliųjų ar rudųjų alyvuogių kiekvienai marinato porcijai.

Prieskoninių žolelių marinatui:

3 šaukštai smulkintų šviežių kalendrų;

3 šaukštai smulkintų šviežių petražolių;

1 skiltelė smulkiai pjaustyto česnako;

geras žiupsnelis raudonųjų aitriųjų paprikų;

geras žiupsnelis maltų kmynų;

2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus;

2-3 šaukštai citrinų sulčių.

Imbiero ir raudonųjų pipirų marinatui.

4 šaukštai smulkintų šviežių kalendrų;

4 šaukštai smulkintų šviežių plokščialapių petražolių;

1 skiltelė smulkiai pjaustyto česnako;

1 arbat. šaukštelis šviežios imbiero šaknies;

1 plonai pjaustyta raudona aitrioji paprika (be sėklų).

Paruošimas

1. Patraiškykite alyvuoges peiliu (švelniai, kad nesutraiškytumėte kauliuko), įdėkite į šalto vandens dubenį ir palikite per naktį, kad būtų pašalintas sūrumo perteklius.

2. Kruopščiai nusausinkite ir, padalinę  alyvuoges, sudėkite į du indus.

3. Sumaišykite produktus, skirtus prieskoninių žolelių marinatui ir supilkite į vieną iš indų su alyvuogėmis. Jei reikia, įpilkite daugiau aliejaus ir citrinų sulčių, kad apsemtų alyvuoges. Uždenkite indą.

4. Tam, kad pagamintumėte imbierų ir raudonų aitriųjų paprikų marinatą, sumaišykite kalendras, petražoles, česnakus, imbierus, raudonas aitriąsias paprikas ir konservuotą citriną (jei ją naudojate). Supilkite į antrąjį indą su alyvuogėmis ir uždenkite.

5. Prieš vartojimą laikykite alyvuoges šaldytuve mažiausiai savaitę, kartais pakratydami indus.

Komentuoti