Ant grotelių keptų daržovių paštetas (terrine)

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

6 porcijos:

2 dideli raudonieji pipirai, pjaustyti ketvirčiais (tuščiaviduriai, be sėklų);

2 dideli geltonieji pipirai, pjaustyti ketvirčiais (tuščiaviduriai, be sėklų);

1 didelis išilgai pjaustytas baklažanas;

2 didelės išilgai pjaustytos cukinijos;

6 šaukštai alyvuogių aliejaus;

1 didelis smulkiai pjaustytas raudonasis svogūnas;

75 g razinų;

1 šaukštas raudonojo vyno acto;

400 ml pomidorų sulčių;

2 šaukštai želatinos miltelių;

šviežių bazilikų lapelių (puošti).

Užpilui:

6 šaukštai alyvuogių aliejaus;

2 šaukštai raudonojo vyno acto;

maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas

1. Ant karštų kepimo grotelių odelėmis į viršų padėkite paruoštus pipirus ir kepkite, kol odelės pajuoduos. Perdėkite į dubenį ir uždenkite.

2. Sudėkite baklažanų ir cukinijų skilteles ant atskirų kepimo lapų. Patepkite šiek tiek alyvuogių aliejumi ir kepkite ant grotelių retkarčiais apversdami, kol suminkštės ir pagels.

3. Įkaitinkite likusį aliejų keptuvėje ir sudėkite smulkintus svogūnus, razinas, supilkite raudonojo vyno actą. Lengvai apkepkite, kol suminkštės ir panėšės į sirupą. Palikite keptuvėje, kol atvės.

4. Lengvai patepkite aliejumi indą, kuriame formuosite paštetą, ir įtieskite skaidrios maistinės plėvelės, palikdami šiek tiek kabėti iš šonų.

5. Supilkite pusę pomidorų sulčių į prikaistuvį ir suberkite želatiną. Pamažu tirpdykite, maišydami ant lengvos ugnies.

6. Nulupkite odelę ir supjaustykite griežinėliais atvėsusius pipirus. Pilkite sluoksnį raudonųjų pipirų padažo apačioje ir užpilkite pakankamai pomidorų sulčių ir želatinos mišinio, kad apsemtų. Tuomet dėkite sluoksnį baklažanų ir užpilkite pakankamai pomidorų sulčių, kad apsemtų.

7. Toliau dėkite sluoksniais cukinijų, geltonųjų pipirų ir svogūnų mišinį, baikite raudonųjų pipirų sluoksniu. Klodami daržovių sluoksnius, užpilkite pomidorų sulčių ant kiekvieno iš jų.

8. Supilkite likusias pomidorų sultis į prikaistuvį ir užpilkite ant pašteto. Stipriai suspauskite, kad išsiskirtų skystis. Paslėkite paštetą ir palikite, kol nuvarvės.

9. Užpilui sumaišykite kartu aliejų su actu ir įberkite pipirų. Išimkite, apverskite paštetą ir pašalinkite skaidrią plėvelę. Patiekite plonais griežinėliais, pašlakstykite užpilu. Puoškite bazilikų lapais.

Tai spalvingas sluoksniuotas, pagardintas raudonojo vyno actu paštetas, kuriam naudojamos visos daržovės primena Viduržemio jūros regioną.

Komentuoti