Aštriosios bulvių skiltelės su paprikų padažu

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

2 porcijos:

2 (kiekviena maždaug 225 g) bulvės;

2 šaukštai alyvuogių aliejaus;

2 smulkintos česnako skiltelės;

1 arbat. šaukštelis maltų kvapiųjų pipirų;

1 arbat. šaukštelis maltų kalendrų;

1 šaukštas maltų paprikų;

druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Padažui

1 šaukštas alyvuogių aliejaus;

1 smulkiai pjaustytas mažas svogūnas;

1 smulkinta česnako skiltelė;

200 g konservuotų smulkintų pomidorų;

1 gerai susmulkinta šviežia raudona aitrioji paprika (be sėklų);

1 šaukštas citrinos sulčių;

1 šaukštas šviežių smulkintų kalendrų (taip pat ir puošti).

Paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C. Padalykite bulves į aštuonias skilteles.

2. Patalpinkite skilteles į prikaistuvį su vandeniu. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir lėtai virkite 10 minučių (arba kol lengvai suminkštės). Nusausinkite padėję ant popierinio rankšluosčio.

3. Kepamojoje skardoje sumaišykite aliejų, česnaką, kvapiuosius pipirus, kalendras ir papriką. Pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų. Įdėkite bulves į skardą ir pakratykite, kad tolygiai pasidengtų.

4. Kepkite bulvių skilteles maždaug 20 minučių, retkarčiais apversdami, kol jos paruduoja, apskrunda ir iškepa.

5. Tuo metu gaminkite ir paprikų padažą. Įkaitinkite prikaistuvyje aliejų, įdėkite svogūną ir česnaką ir kepkite maždaug 10 minučių, kol suminkštės. Įdėkite konservuotų pomidorų su sultimis ir įmaišykite aitriąją papriką ir citrinos sultis.

6. Lėtai kepkite 10 minučių, kol sumažės ir sutirštės mišinys. Įmaišykite šviežias kalendras ir patiekite karštą su bulvių skiltelėmis. Puoškite bulvių skilteles su šviežiomis kalendromis ir apibarstykite druska.

Nuostabus užkandis ar lengvas patiekalas. Šios apkepintos bulvių skiltelės turi traškią plutelę, kurių skoniui neįmanoma atsispirti ypač su aštriu padažu.

Komentuoti

Video