Avinžirnių tyrė (hummus'as)

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

Avinžirnių mišinys su česnakais ir alyvuogių aliejumi yra skanus padažas arba sveikas įdaras sumuštiniams. Šioje kreminėje tyrėje yra skaidulų, augalinių baltymų ir antioksidantų, kurie visi yra svarbūs kovoje su vėžiu.

6 porcijos:

150 g džiovintų avinžirnių;

2 citrinų sultys;

2 smulkintos česnakų skiltelės;

2 šaukštai alyvų aliejaus;

papildomai pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus (pašlakstyti) ir raudonųjų ankštinių pipirų (pabarstyti);

žiupsnelis aštrių raudonųjų pipirų;

150 ml tahini tyrės;

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

juodųjų alyvuogių (puošti).

Paruošimas

1. Sudėkite avinžirnius į dubenį, pilną šalto vandens, ir palikite per naktį mirkti.

2. Nusunkite avinžirnius, suberkite į prikaistuvį ir užpilkite gėlo vandens. Užvirinkite ir virkite 10 minučių. Sumažinkite ugnį ir lengvai virkite 1,5-2 valandas, kol suminkštės. Nusunkite.

3. Virtuviniame kombaine arba maišytuve sumaišykite avinžirnius iki vienalytės tyrės. Įdėkite citrinų sulčių, česnakų, alyvuogių aliejaus, aštrių raudonųjų pipirų, tahini ir sumaišykite iki kreminės tyrės, kartkartėmis nugremždami mišinį nuo dubens sienelių.

4. Pagardinkite tyrę druska ir pipirais, perdėkite į indą, kuriame patieksite. Pašlakstykite aliejumi, užberkite aštrių raudonųjų pipirų ir patiekite su alyvuogėmis.

DAUGIAU RECEPTŲ RASITE ČIA>>

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (4)

EASTANBUL

EASTANBUL PARDOTUVE
www.eastanbul.lt

Ramute

As perku Rimi jau paruosta tepu ant duoneles.

Milda

Sveiki. Kur galėčiau įsigyti avinžirnių? Ačiū.