Baklažanai ir rūkyto upėtakio paštetas

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(4.7)

Ingredientai

6 porcijos:

1 didelis baklažanas;

2-3 nulupto česnako skiltelės;

4 rūkyto upėtakio filė;

1 citrinos sultys;

jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų;

skrudintos duonos (patiekti).

Paruošimas

1. Stambiai supjaustykite baklažaną ir sudėkite į garpuodį. Įberkite nepjaustytas česnako skilteles tarp griežinėlių. Garinkite virš verdančio vandens apie 10-15 minučių, kol ir baklažano griežinėliai, ir česnako skiltelės pakankamai suminkštės.

2. Mažu aštriu peiliu atsargiai nulupkite žievelę nuo baklažano griežinėlių.

3. Nulupkite odelę nuo upėtakio filė ir supjaustykite stambiais gabalais. Sudėkite į smulkintuvą. Nuluptas česnako skilteles sudėkite į smulkintuvą kartu su baklažano gabalėliais. Pridėkite citrinos sulčių ir maišykite, kol suminkštės. Šaukštu sudėkite į dubenį ir pagardinkite prieskoniais. Patiekite su paskrudinta duona.

Komentuoti

Video