Baklažanai ir rūkyto upėtakio paštetas
Ingredientai
6 porcijos:
1 didelis baklažanas;
2-3 nulupto česnako skiltelės;
4 rūkyto upėtakio filė;
1 citrinos sultys;
jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų;
skrudintos duonos (patiekti).
Paruošimas
1. Stambiai supjaustykite baklažaną ir sudėkite į garpuodį. Įberkite nepjaustytas česnako skilteles tarp griežinėlių. Garinkite virš verdančio vandens apie 10-15 minučių, kol ir baklažano griežinėliai, ir česnako skiltelės pakankamai suminkštės.
2. Mažu aštriu peiliu atsargiai nulupkite žievelę nuo baklažano griežinėlių.
3. Nulupkite odelę nuo upėtakio filė ir supjaustykite stambiais gabalais. Sudėkite į smulkintuvą. Nuluptas česnako skilteles sudėkite į smulkintuvą kartu su baklažano gabalėliais. Pridėkite citrinos sulčių ir maišykite, kol suminkštės. Šaukštu sudėkite į dubenį ir pagardinkite prieskoniais. Patiekite su paskrudinta duona.
Komentuoti