Bulviniai paplotėliai (rosti) su bekonu ir žolelėmis

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

4 porcijos:

450 g sveikų neluptų bulvių;

2 šaukštai alyvuogių aliejaus;

1 smulkiai supjaustytas raudonasis svogūnas;

4 liesi bekono pjausneliai (be odos ir kaulų);

1 šaukštas krakmolo;

2 šaukštai pjaustytų šviežių žolelių mišinio;

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

šviežių petražolių šakelių (puošti).

Paruošimas

1. Prikaistuvyje lengvai pasūdytame verdančiame vandenyje apie 6 minutes apvirkite bulves. Nusunkite bulves ir palikite, kad šiek tiek atvėstų.

2. Atvėsusias bulves nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Sudėkite į dubenį.

3. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus, sudėkite svogūną ir bekono pjausnelius ir lengvai pakepkite 5 minutes, kartais pamaišydami. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių C.

4. Nukelkite keptuvę nuo ugnies. Įmaišykite kepintus svogūnus, likusį aliejų, krakmolą, žoleles ir prieskonius į tarkuotas bulves ir gerai išmaišykite.

5. Lengvai patepkite riebalais kepimo popierių. Padalinkite mišinį į aštuonias mažas krūveles ir šaukštu sudėkite ant paruošto kepimo popieriaus, palikdami tarp jų mažus tarpus.

6. Kepkite 20-25 minutes, kol paplotėliai taps traškūs ir apskrudę. Nedelsdami patiekite, papuoškite šviežiomis petražolėmis.

Komentuoti

Video