Bulviniai paplotėliai (rosti) su bekonu ir žolelėmis
Ingredientai
4 porcijos:
450 g sveikų neluptų bulvių;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
1 smulkiai supjaustytas raudonasis svogūnas;
4 liesi bekono pjausneliai (be odos ir kaulų);
1 šaukštas krakmolo;
2 šaukštai pjaustytų šviežių žolelių mišinio;
druskos ir maltų juodųjų pipirų;
šviežių petražolių šakelių (puošti).
Paruošimas
1. Prikaistuvyje lengvai pasūdytame verdančiame vandenyje apie 6 minutes apvirkite bulves. Nusunkite bulves ir palikite, kad šiek tiek atvėstų.
2. Atvėsusias bulves nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Sudėkite į dubenį.
3. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus, sudėkite svogūną ir bekono pjausnelius ir lengvai pakepkite 5 minutes, kartais pamaišydami. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių C.
4. Nukelkite keptuvę nuo ugnies. Įmaišykite kepintus svogūnus, likusį aliejų, krakmolą, žoleles ir prieskonius į tarkuotas bulves ir gerai išmaišykite.
5. Lengvai patepkite riebalais kepimo popierių. Padalinkite mišinį į aštuonias mažas krūveles ir šaukštu sudėkite ant paruošto kepimo popieriaus, palikdami tarp jų mažus tarpus.
6. Kepkite 20-25 minutes, kol paplotėliai taps traškūs ir apskrudę. Nedelsdami patiekite, papuoškite šviežiomis petražolėmis.
Komentuoti