Česnakų padažas

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

4 porcijos:

2 sveikos česnakų galvos;

1 šaukštas alyvuogių aliejaus;

4 šaukštai majonezo;

5 šaukštai graikiško jogurto;

1 šaukštas pilnagrūdžių garstyčių;

maltų juodųjų pipirų;

duonos lazdelių (patiekti).

Paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C. Atskirkite česnakų skilteles ir nenuplautas įdėkite į mažą kepamąją skardą.

2. Užpilkite alyvuogių aliejaus ant česnakų skiltelių ir pavartykite šaukštu, kad tolygiai pasidengtų. Kepkite 20-30 minučių, kol sušvelnės ir suminkštės česnakai. Palikite 5 minutes atvėsti.

3. Nulupkite česnakus.

4. Padėkite juos ant kapojimo lentos ir grūskite šakute, kol pavirs košele.

5. Sukrėskite česnakų košelę į nedidelį indelį ir sumaišykite su majonezu, jogurtu ir pilnagrūdėmis garstyčiomis.

6. Šaukštu sudėkite padažą į indą, kuriame patieksite ir pagal skonį pabarstykite pipirais. patiekite kartu su duonos lazdelėmis.

 

Dviejų didelių česnako galvų gali atrodyti per daug, tačiau patiekalui česnakai suteikia salstelėjusį ir švelnų skonį. Šis patiekalas skanus patiektas su traškiomis naminės duonos lazdelėmis (crudites).

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (1)

Danutė

Visiems sveiko maisto gerbėjams siūlau išbandyti namie gaminamus pieno produktus. Jums tereikia pieno ir pieno bakterijų, kurias galite įsigyti www.raugai.lt
Jogurtas, kefyras, varškė, sūris ir kt.
Tai pradžiugins ne vieno stalą. Svarbiausia naudoti sveikus maisto produktus.