Citrinomis įdarytos cukinijos

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

6 porcijos:

4 (kiekviena apie 175 g) cukinijos;

1 arbat. šaukštelis saulėgrąžų aliejaus;

1 grūsta česnako skiltelė;

1 arbat. šaukštelis citrinžolių;

0,5 citrinos sulčių ir tarkuota žievelė;

115 g virtų ilgagrūdžių ryžių;

175 g vyšninių pomidorų, perpjautų pusiau;

2 šaukštai anakardžių riešutų;

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

čiobrelio šakelių (puošti).

Paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C. Perpjaukite pusiau išilgai cukinijas ir šaukštu išskobkite vidų. Išskobtas cukinijas apvirkite 1 minutę, tada gerai nusausinkite.

2. Gerai susmulkinkite cukinijų minkštimą ir sudėkite į prikaistuvį su aliejumi ir česnakais. Ant vidutinės ugnies maišykite, kol suminkštės.

3. Įmaišykite citrinžoles, citrinų žievelę ir sultis, ryžius, pomidorus ir anakardžių riešutus. Pridėkite prieskonių ir šaukštu sudėkite į išskobtas cukinijas. Tada įdarytas cukinijas dėkite į kepimo skardą ir uždenkite folija.

4. Kepkite apie 25-30 minučių (arba kol suminkštės cukinijos), tada patiekite karštas, papuoštas čiobrelių šakelėmis.

Komentuoti