Ėriena ant iešmo su aštriu raudonųjų svogūnų padažu (salsa)

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(1)

Ingredientai

4 porcijos:

225 g liesos ėrienos;

1,5 arbat. šaukštelio maltų kmynų;

1 šaukštas alyvuogių aliejaus;

maltų juodųjų pipirų.

Raudonojo svogūno aštriam padažui:

1 smulkiai pjaustytas raudonasis svogūnas;

1 pjaustytas didelis pomidoras (sėklos išimtos);

1 šaukštas raudonojo vyno acto;

3-4 smulkintų šviežių bazilikų ar mėtų lapų;

mažų mėtų lapelių (puošti).

Paruošimas

1. Aštriu peiliu supjaustykite ėrieną kubeliais. Sudėkite kubelius į dubenį su kmynais, paprikomis, alyvuogių aliejumi ir daup pipirų. Gerai sumaišykite, kol ėriena pasidengs prieskoniais.

2. Uždenkite dubenį permatoma plėvele ir palikite vėsioje vietoje keletą valandų, arba į šaldytuvą per naktį (jei įmanoma) tam, kad ėriena prisisotintų prieskonių skonio.

3. Paruoštus naudoti ėrienos kubelius sumaukite ant mažų iešmelių. Jeigu naudojate medinius iešmelius, pirma juos pamirkykite šaltame vandenyje bent 30 minučių, kad neužsidegtų kepant.

4. Gaminkite aštrų padažą: sudėkite supjaustytus svogūnus, pomidorus, įpilkite acto, suberkite bazilikus (arba mėtų lapelius) į nedidelį dubenį ir maišykite, kol visiškai išsimaišys. Pagal skonį pagardinkite pipirais, papuoškite mėtomis ir tada atidėkite į šalį, kol pagaminsite sumautą ant iešmų ėrieną.

5. Dažnai vartydami kepkite ėrieną ant įkaitintų kepimo grotelių arba karštoje kepsninėje apie 5-10 minučių, kol ėriena gerai paruduos, bet vis dar bus rusva centre. Patiekite karštą su aštriu svogūnų padažu, papuoškite mėtų lapeliais.

Šis lengvas užkandis (tapas) gali būti kepamas įprastoje arba lauko kepsninėje šiltą vasaros naktį. Paprastas aštrus padažas yra gaivinantis priedas - Jūs pasieksite geriausią rezultatą, jeigu naudosite švelnaus skonio šviežią ir traškų raudonąjį svogūną ir prinokusį, skoningą pomidorą.

Komentuoti