Grybų skrebučiai

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

2-4 porcijos:

1 trumpas prancūziškas batonas;

2 arbat. šaukšteliai alyvuogių aliejaus;

250 g plokščiomis kepurėmis grybų, padalytų į keturias dalis;

2 arbat. šaukšteliai vorčesterio (Worcestershire) padažo;

2 arbat. šaukšteliai citrinos sulčių;

2 šaukštai nugriebto pieno;

2 šaukštai pjaustytų laiškinių česnakų ir šiek tiek papildomai (puošti);

druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C. Perpjaukite prancūzišką batoną pusiau išilgai. Išpjaukite iš kiekvienos dalies minkštimą.

2. Patepkite batoną aliejumi, padėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite apie 6-8 minutes, kol paruduos ir apskrus.

3. Į mažą prikaistuvį sudėkite grybus, supilkite vorčesterio padažą, citrinos sultis ir pieną. Užkaiskite, užvirkite, maišykite apie 5 minutes (arba kol didžioji dalis skysčių išgaruos).

4. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite laiškinius česnakus ir prieskonius ir šaukštu sudėkite į srebučius. Papuoškite ir patiekite.

Sodrus grybų skonis šiame įdare yra sustiprintas vorčesterio padažu, kuris kontrastuoja su traškia skrudinta prancūziška duona.

Komentuoti