Kalakutiena su tuno padažu (Tonnato)

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(3.5)

Ingredientai

4 porcijos:

450 g kalakutienos filė;

1 griežinėliais pjaustytas svogūnas;

1 laurų lapelis;

4 juodųjų pipirų grūdeliai;

350 ml vištienos sultinio;

200 g nusunktų savo sultyse konservuotų tunų;

5 šaukštai neriebaus majonezo;

2 šaukštai citrinų sulčių;

2 pjaustytos plonais griežinėliais raudonos saldžiosios paprikos (be sėklų);

apie 25 nusunktus kaparėlius;

žiupsnelis druskos;

salotų, citrinos skiltelių ir pomidorų.

Paruošimas

1. Vienu sluoksniu dideliame prikaistuvyje sudėkite kalakutienos filė. Įdėkite svogūną, laurų lapelį, pipirų grūdelius ir supilkite sultinį. Įkaitinkite iki virimo, tuomet sumažinkite ugnį. Uždenkite ir virkite 12 minučių arba kol suminkštės.

2. Išjunkite ugnį ir palikite kalakutieną sultinyje atvėsti, tada kiaurasamčiu išimkite. Supjaustykite plonais griežinėliais ir gražiai sudėliokite lėkštėje.

3. Virinkite sultinį, kol jo kiekis sumažės iki 5 šaukštų. Perkoškite ir palikite, kad atvėstų.

4. Į elektrinį plaktuvą arba virtuvinį kombainą sudėkite tuną, majonezą, supilkite citrinų sultis, 3 šaukštus virinto vištienos sultinio bei druskos ir plakite, kol pasidarys vientisa masė.

5. Įmaišykite pakankamai likusio sultinio, kad padažas pasidarytų grietinėlės tirštumo. Šaukštu sudėkite jį ant kalakutienos.

6. Iš paprikos juostelių ant kalakutienos sudėliokite groteles. Į kiekvieną kvadratėlį padėkite po kaparėlį. Palaikykite šaldytuve 1 valandą, kad atšaltų, patiekite su šviežiomis salotomis ir pomidorais bei citrinų skiltelėmis.

 

Šis mažai riebalų turintis italų patiekalo vitello tonnato variantas patiekiamas su raudonų saldžiųjų paprikų juostelėmis vietoje ančiuvių filė.

Komentuoti