Kalmarai su aštriu pomidorų įdaru

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

4 porcijos:

500 g išvalytų mažų kalmarų;

1 trinta česnako skiltelė;

3 nulupti ir supjaustyti slyviniai pomidorai;

8 saulėje džiovinti pomidorai aliejuje, nusausinti ir supjaustyti;

4 šaukštai smulkintų šviežių bazilikų, šiek tiek papildomai (puošti);

4 šaukštai šviežių baltos duonos (be druskos ir kiaušinių) trupinių;

3 šaukštai alyvuogių aliejaus;

1 šaukštas raudonojo vyno acto;

maltų juodųjų pipirų, citrinų žievelių (patiekti).

Paruošimas

1. Pašalinkite kalmarų čiuptuvėlius ir supjaustykite juos. Kalmarų kūnus palikite vientisus.

2. Kartu sumaišykite kalmarų čiuptuvėlius, česnaką, slyvinius pomidorus, saulėje džiovintus pomidorus, bazilikus ir duonos trupinius. Įmaišykite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir acto. Gerai pagardinkite pipirais.

3. Kelis medinius kokteilių pagaliukus, prieš naudodami, pamirkykite vandenyje apie 10 minučių, kad išvengtumėte jų užsidegimo.

4. Arbatiniu šaukšteliu prikimškite kalmarus įdaro mišiniu. Atvirus galus sutvirtinkite išmirkytais mediniais pagaliukais (perverkite).

5. Patepkite kalmarą likusiu aliejumi ir kepkite apie 5 minutes ant grotelių virš vidutiniškai karštos ugnies arba ant įkaitintų kepsninės grotelių dažnai apversdami. Pabarstykite bazilikais ir patiekite su citrinų žievelėmis.

 

Kalmarai turėtų būti gaminami labai trumpai – kol jie tampa matiniai arba elastingi. Dažnai vartykite ir šlakstykite.

Komentuoti

Video