Midijos ir jūrų moliuskai su citrinžolėmis

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

6 porcijos:

1,75 kg midijų;

450 g jaunų jūrų moliuskų;

120 ml sauso baltojo vyno;

1 ryšulėlis pavasarinių svogūnų;

6 smulkinti žaliųjų citrinų lapai;

2 arbat. šaukšteliai tailandietiškos žaliosios kario pastos;

200 ml kokosų kremo;

2 šaukštai smulkintų šviežių kalendrų;

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

česnakų laiškų (puošti).

Paruošimas

1. Išvalykite midijas: ištraukite ataugas, gerai nušveiskite kriaukles ir pašalinkite bet kokius polipus. Išmeskite visas midijas, kurios sudūžusios arba neužsidaro, kai stipriai trinktelite. Išplaukite moliuskus.

2. Supilkite vyną į didelį puodą, sudėkite susmulkinę svogūnus, citrinžoles, žaliosios citrinos lapus ir kario pastą. Lėtai virkite, kol vynas beveik išgaruos.

3. Sudėkite midijas ir moliuskus į keptuvę, tvirtai uždenkite ir, kartais pakratydami keptuvę, troškinkite ant stiprios ugnies 5-6 minutes, kol jos atsidarys. Perkelkite midijas ir moliuskus į pašildytą dubenį tiekimui ir laikykite karštai. Išmeskite kriaukles, kurios liko uždaros.

4. Nukoškite troškinimo skystį į švarų puodą ir garinkite, kol sumažės iki 250 ml. Įmaišykite kokosų kremą ir kalendras su druska ir pipirais (pagal skonį). Užpilkite padažą ant midijų ir moliuskų ir patiekite, papuošę česnakų laiškais.

Citrinžolės turi išskirtinį skonį ir yra dažnai naudojamos tailandiečių virtuvėje ypač su jūrų gėrybėmis. Kokosų kremas suteikia padažui tirštumo. Jeigu jūs negaunate jūrų moliuskų, šiam receptui vietoj jų naudokite šiek tiek daugiau midijų.

Komentuoti