Persiškas omletas

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(3.5)

Ingredientai

8 porcijos:

2 šaukštai alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus;

2 smulkiai pjaustyti porai;

350 g nuplautų ir pjaustytų šviežių špinatų arba 150 g nusausintų atšildytų smulkintų špinatų;

12 kiaušinių;

8 smulkiai pjaustyti svogūnų laiškai;

2 saujos smulkiai pjaustytų šviežių petražolių;

1–2 saujos smulkintų šviežių kalendrų;

2 smulkintos šviežių peletrūnų šakelės;

sauja smulkintų šviežių česnakų laiškų;

1 smulkinta maža krapų šakelė;

2–4 smulkintos šviežių mėtų šakelės;

40 g smulkintų graikinių arba karijų riešutų;

40 g pinijų;

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

salotų lapų (patiekti).

Paruošimas

1. Įkaitinkite aliejų didelėje negilioje keptuvėje, kad galima būtų naudoti ant kepimo grotelių. Sudėkite porus ir lengvai juos kepkite apie 5 minutes, kol pradės minkštėti.

2. Jeigu naudojate šviežius špinatus, dėkite juos į keptuvę su porais ir kepkite 2–3 minutes ant vidutinės ugnies, kol špinatai pradės glebti.

3. Šakute įmuškite kiaušinius į dubenį. Sudėkite porų ir špinatų mišinį (arba porus su atšildytais špinatais), tada įmaišykite svogūnus su visomis žolelėmis ir riešutais. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite mišinį į keptuvę ir uždenkite.

4. Kepkite ant labai mažos ugnelės 25 minutes. Nuimkite dangtį ir apskrudinkite paviršių ant karštų kepimo grotelių. Patiekite su salotomis.

 

Patiekite šį prisotintą prieskonių omletą karštą arba šaltą, kaip užkandį arba supjaustykite jį vieno kąsnio gabalėliais ir patiekite su gėrimais. Žolelės ir riešutai pagerins jo skonį.

Komentuoti