Pica su daržovėmis, keptomis ant grotelių

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

6 porcijos:

1 pjaustyta cukinija;

2 jauni baklažanai ir 1 pjaustytas mažas baklažanas;

2 šaukštai alyvuogių aliejaus;

1 smulkiai pjaustytas geltonas pipiras;

115 g kukurūzų miltų (be glitimo);

50 g krakmolo;

50 g sojų miltų;

1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių (be glitimo);

0,5 arbat. šaukštelio druskos;

50 g minkšto margarino;

7 šaukštai pusiau nugriebto pieno;

4 nulupti ir supjaustyti slyviniai pomidorai;

2 arbat. šaukšteliai smulkintų šviežių bazilikų;

115 g pjaustyto mocarelos sūrio;

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

šviežių bazilikų šakelių (puošti).

Paruošimas

1. Įkaitinkite kepsninę. Patepkite cukinijos ir baklažano griežinėlius trupučiu aliejaus ir padėkite ant kepimo grotelių kartu su smulkintais pipirais. Kepkite ant grotelių (kartą apverskite), kol gražiai paruduos.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C. Supilkite kukurūzų ir sojų miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską į maišymo indą ir viską sumaišykite. Lengvai įtrinkite margariną, kol mišinys pavirs į rupius trupinius, tada įmaišykite pakankamai pieno, kad tešla taptų minkšta, bet ne lipni.

3. Padėkite tešlą ant nelipnaus kepimo popieriaus, o šį - ant kepimo skardos ir susukite arba suspauskite tešlą suformuodami 25 cm ovalą, kraštus padarydami šiek tiek storesnius negu centrą.

4. Aptepkite picos tešlą likusiu aliejumi, tada ją padenkite pjaustytais pomidorais.

5. Pabarstykite smulkintais bazilikais ir pagardinkite druska ir pipirais. Ant pomidorų sudėkite ant grotelių keptas daržoves ir apibarstykite sūriu.

6. 25-30 minučių kepkite, kol apskrus ir paruduos. Pagardinkite picą šviežių bazilikų šakelėmis ir iškart patiekite, supjaustę gabalėliais.

Komentuoti

Video