Pipirų gratin

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

4 porcijos:

2 raudonieji saldieji pipirai (paprikos);

2 šaukštai alyvuogių aliejaus;

4 šaukštai šviežios baltos (be pieno ir kiaušinių) duonos trupinių;

1 smulkinta česnako skiltelė;

1 arbat. šaukštelis nusausintų kaparėlių;

8 supjaustytos alyvuogės (be kauliukų);

1 šaukštas šviežių pjaustytų raudonėlių;

1 šaukštas šviežių kapotų petražolių;

druskos ir maltų juodųjų pipirų, šviežių žolelių (puošti).

Paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C. Padėkite pipirus ant karštų kepimo grotelių. Kartais pavartykite, kol jie visiškai pajuoduos ir apskrus. Išimkite iš orkaitės ir įdėkite į plastikinį maišelį, sandariai užsukite ir palikite vėsti.

2. Atvėsusius pipirus nulupkite (nelupkite po vandens srove iš čiaupo, nes taip vanduo nuplaus nuostabų dūmo skonį). Perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir supjaustykite minkštimą stambiomis juostomis.

3. Mažą kepimo indą patepkite šlakeliu alyvuogių aliejaus. Sudėkite pipirų juostas į indą.

4. Suberkite likusias sudedamąsias dalis ant viršaus, pašlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi ir pagal skonį užberkite druskos ir pipirų. Kepti 20 minučių, kol paruduos duonos trupiniai. Puoškite šviežiomis žolelėmis ir patiekite.

 

Šį nesudėtingą, tačiau nepaprastai skanų patiekalą patiekite kaip užkandį kartu su rėžiukų, vakaručių ar špinatų salotomis, apibarstykite trupučiu gerai paskrudintos duonos trupinių, kad sumažėtų kalcio kiekis.

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (1)

Julia

Oi kas cia per patiekalas? Ar kas skanavote?