Pupų padažas

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

6 porcijos:

115 g išmirkytų džiovintų pupų;

2 nuluptos česnako skiltelės;

1 arbat. šaukštelis kmynų;

4 šaukštai alyvuogių aliejaus;

druskos;

mėtų šakelių (puošti);

kmynų, raudonųjų aitriųjų paprikų ir šviežių daržovių.

Paruošimas

1. Į keptuvę sudėkite išmirkytas džiovintas pupas, nesmulkintas česnako skilteles, kmynų sėklas ir pripilkite šiek tiek vandens, kad apsemtų. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir lėtai virkite, kol pupos suminkštės. Nusausinkite, atvėsinkite ir nulupkite kiekvienos pupos odelę.

2. Sutrinkite pupas maišytuvu, pridėdami alyvuogių aliejaus ir vandens, kad pasidarytų vientisas minkštas padažas. Pagal skonį pagardinkite druska. papuoškite mėtos šakele ir patiekite su kmynais, raudonomis aitriosiomis paprikomis ir šviežiomis daržovėmis.

Šis patiekalas yra panašus į humusą, tačiau čia naudojamos pupos, o ne avinžirniai. Dažniausiai jis yra valgomas kabinant tyrę su duona, tačiau šviežios daržovės ar bulvių traškučiai taip pat gali būti patiekiami tyrei kabinti.

Komentuoti

Video