Pyragėliai su sūriu ir špinatais

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(3)

Ingredientai

6 porcijos:

150 g keptų smulkintų špinatų;

175 g kaimiško sūrio;

1 arbat. šaukštelis smulkintų muskato riešutų;

2 kiaušinių baltymai;

2 šaukštai tarkuoto parmezano sūrio;

druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių C. Ištepkite aliejumi šešis vienos porcijos indelius.

2. Sumaišykite špinatus ir kaimišką sūrį mažame dubenyje, pridėkite muskato riešutų ir pagardinkite prieskoniais.

3. Išplakite atskirame dubenėlyje kiaušinio baltymus iki standžių putų. Tolygiai sudėkite juos į špinatų mišinį naudodami mentelę arba didelį metalinį šaukštą. Tada šaukštus sudėkite į išteptus vienos porcijos indelius, vienodai paskirstydami ir sulygindami viršų.

4. Pabarstykite parmezano sūriu ir kepkite 15-20 minučių (arba kol sukils ir apskrus). Nedelsdami patiekite.

Komentuoti

Video