Šaltos įdarytos cukinijos

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

6 porcijos:

6 cukinijos;

1 smulkiai pjaustytas ispaniškas svogūnas;

1 smulkinta česnako skiltelė;

4-6 šaukštai prancūziško užpilo (Provanso aliejaus su actu);

1 žalias pipiras;

3 pomidorai (nulupta odele ir be sėklų);

1 šaukštas perplautų kaparėlių;

1 arbat. šaukštelis smulkintų bazilikų;

druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas

1. Nupjaukite cukinijos viršūnėlę ir galą, bet nenulupkite jų. Paimkite didelę negilią keptuvę su lengvai pasūdytu vandeniu, užvirinkite, įdėkite cukinijas ir lėtai virkite 2-3 minutes, kol jos apvirs. Gerai nusausinkite.

2. Išilgai perpjaukite cukinijas pusiau. Atsargiai išgremžkite minkštimą. Jį supjaustykite mažais kubeliais, įdėkite į indą ir ant viršaus uždėkite per pusę perpjautą svogūną. Apibarstykite smulkintais česnakais. Pašlakstykite 2 šaukštais padažo, uždenkite ir marinuokite 2-3 valandas. Įvyniokite cukinijas į skaidrią plėvelę ir atšaldykite.

3. Perpjaukite pipirą pusiau ir pašalinkite šerdį ir sėklas. Supjaustykite kubeliais minkštimą. Smulkiai supjaustykite pomidorus ir kaparėlius. Sumaišykite pipirus, pomidorus, kaparėlius ir cukinijų mišinį su likusiais svogūnais ir smulkintomis žolelėmis. Užpilkite pakankamai padažo, kad suvilgytumėte mišinį ir gerai išmaišykite. Sudėkite įdarą į cukinijų kiautus, padėkite į lėkštę ir patiekite papuošę petražolėmis.

Kupina skonio, bet mažai kalorijų - šis puikus užkandis taip pat yra lengvas priešpiečių patiekalas.

Komentuoti

Video