Sezamo sėklomis apvolioti paplotėliai su "tahini" jogurto padažu

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

4 porcijos:

250 g nusausintų avinžirnių;

2 smulkintos česnako skiltelės;

1 smulkiai pjaustyta raudona paprika;

1 arbat. šaukštelis smulkintų kalendrų;

1 arbat. šaukštelis grūstų kmynų;

1 šaukštas smulkintų šviežių mėtų;

1 šaukštas smulkintų šviežių petražolių;

2 smulkiai pjaustyti svogūnų laiškai;

1 smulkintas didelis kiaušinis;

sezamo sėklų (apvolioti);

saulėgrąžų aliejaus (kepti);

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

duonos paplotėlių (pitos) (patiekti).

Tahini jogurto padažui:

200 g natūralaus gyvojo jogurto;

2 šaukštai lieso tahini;

1 šaukštas aštrių raudonųjų pipirų ir dar šiek tiek (pabarstyti);

1 šaukštas smulkintų šviežių mėtų;

1 smulkiai pjaustytas svogūno laiškas.

Paruošimas

1. Palikite per naktį avinžirnius mirkti šaltame vandenyje. Nusunkite ir praskalaukite avinžirnius, sudėkite į prikaistuvį ir užpilkite šaltu vandeniu. Užvirinkite ir virkite 10 minučių, tada sumažinkite ugnį ir virinkite 1,5 valandos, kol suminkštės. Nusunkite.

2. Kol virs avinžirniai, gaminkite padažą. Į indą sudėkite jogurtą, tahini, raudonuosius ankštinius pipirus, susmulkintas mėtas ir gerai sumaišykite. Pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir papildomais ankštiniais pipirais. Gerai atšaldykite šaldytuve.

3. Sumaišykite avinžirnius su česnakais, aitriaisiais pipirais, maltais prieskoniais, šviežiomis žolelėmis, svogūnų laiškais ir prieskoniais, tuomet įmaišykite kiaušinį. Sudėkite į virtuvinį kombainą ir smulkinkite, kol mišinys pavirs tiršta tyre.

4. Iš atvėsusios avinžirnių tyrės rankomis suformuokite 12 paplotėlių, tuomet apvoliokite sezamo sėklose.

5. Įkaitinkite pakankamai aliejaus didelėje keptuvėje ir kepkite paplotėlius taip, kad apsemtų aliejus. Kepkite 6 minutes, kartais apversdami.

6. Patiekite su pilnu šaukštu jogurtinio padažo ir šilta pitos duona.

Sezamo sėklos suteikia šiems aštriems paplotėliams maistingumo.

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (1)

Danutė

Visiems sveiko maisto gerbėjams siūlau išbandyti namie gaminamus pieno produktus. Jums tereikia pieno ir pieno bakterijų, kurias galite įsigyti www.raugai.lt
Jogurtas, kefyras, varškė, sūris ir kt.
Tai pradžiugins ne vieno stalą. Svarbiausia naudoti sveikus maisto produktus.