Tikrieji artišokai ir žaliosios pupelės su česnakiniu padažu

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

6 porcijos:

225 g žaliųjų pupelių;

3 maži tikrieji artišokai;

1 šaukštas alyvuogių aliejaus;

1 citrinos žievelė;

stambios druskos;

citrinos skiltelės (patiekti).

Česnakiniam padažui

6 pjaustytos didelio česnako skiltelės;

2 šaukštai citrinos sulčių;

1 puodelis alyvuogių aliejaus;

druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas

1. Gaminant česnakinį padažą reikia česnaką ir citrinos sultis sudėti į maišytuvą ar į mažą daržovių smulkintuvą. Vis dar veikiant aparatui, palaipsniui pilkite alyvuogių aliejų kol mišinys tolygiai sutirštės arba išspauskite česnaką ir maišykite su citrinos sultimis, palaipsniui įplakite alyvuogių aliejų rankiniu plaktuvu. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

2. Salotoms virkite pupeles 1-2 minutes, kol suminkštės. Nusausinkite.

3. Nupjaukite artišokų kotelius prie pat pagrindo. Virkite artišokus didelėje keptuvėje, pilnoje sūdyto vandens apie 30 minučių. Gerai nusausinkite.

4. Aštriu peiliu perpjaukite pusiau išilgai artišokus ir arbatiniu šaukšteliu išgremžkite.

5. Patiekite artišokus ir pupeles lėkštėse šiek tiek pašlakstę aliejumi. Pabarstykite citrinos žievelėmis ir pagardinkite stambia druska bei pipirais. Šaukštu įdėkite padažą į išskaptuotus artišokus ir patiekite dar šiltus su citrinų skiltelėmis. Valgyti artišokus reikia po vieną, pašalinus lapus nuo pagrindo ir naudojant juos kaip šaukštelį padažui semti. Valgomas tik mėsingasis lapo galas, kaip ir artišoko pagrindas ir "šerdis".

Panašu į prancūzišką ajoli, tačiau be kiaušinių ir su ypač daug česnako. Citrinų skonio kremo konsistencijos padažas tobulai dera su šviežiomis daržovėmis.

Komentuoti