Tuno karpačio

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(4.2)

Ingredientai

4 porcijos:

2 žalios žuvies gabalai, kurių bendra masė yra apie 450 g;

4 šaukštai aliejaus;

1 šaukštas balzamiko acto;

1 arbat. šaukštelis cukraus pudros;

1 šaukštas nusausintų konservuotų žaliųjų pipirų grūdelių arba kaparėlių, druskos ir maltų juodųjų pipirų, citrinos skiltelių ir žaliųjų salotų lapų.

Paruošimas

1. Nulupkite tuno odelę ir sudėkite kiekvieną gabalą tarp atskirų skaidrios plėvelės ar nelimpamojo kepimo popieriaus sluoksnių. šiek tiek suplokite pamušdami kočėlu.

2. Susukite tuną kiek įmanoma standžiau, tuomet standžiai suvyniokite į permatomą plėvelę ir įdėkite į šaldiklį 4 valandoms (ar kol sukietės).

3. Išvyniokite tuną ir skersai supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Patiekite atskirose lėkštėse.

4. Sumaišykite likusius produktus, pagardinkite prieskoniais ir užpilkite ant tuno. 30 minučių prieš patiekdami uždenkite ir leiskite atšilti iki kambario temperatūros.

 

Dažniausiai karpačio yra gaminamas iš jautienos filė, o tokia mėsinga žuvis kaip tunas ar kardžuvė yra šiek tiek neįprastas pakaitalas. Visa paslaptis yra ta, kad pirmiausia žalią žuvį reikia sušaldyti ir tik tada ją pjaustyti plonyčiais griežinėliais – tai yra japonų technika.

Komentuoti