Vištienos lazdelės (goujons)

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(2.3)

Ingredientai

8 porcijos:

4 vištienos krūtinėlės be kaulų ir odelės;

175 g šviežių nesūdytų duonos trupinių;

1 arbat. šaukštelis maltų kalendrų;

2 arbat. šaukšteliai maltų paprikų;

1/2 šaukšto maltų kmynų;

3 šaukštai miltų;

2 kiaušiniai;

augalinio aliejaus;

maltų juodųjų pipirų;

citrinos žievelės ir šviežių kalendrų šakelių (puošti).

Padažui:

275 g paprasto jogurto;

2 šaukštai citrinų sulčių;

4 šaukštai smulkintų šviežių kalendrų;

4 šaukštai smulkintų šviežių petražolių.

Paruošimas

1. Padalinkite kiekvieną vištienos krūtinėlę į du filė gabaliukus. Padėkite juos tarp dviejų permatomos plėvelės juostelių ir kočėlu suplokite kiekvieną gabalėlį iki 5 mm storio.

2. Įstrižai supjaustykite filė, suformuodami 2,5 cm juosteles.

3. Sumaišykite duonos trupinius su prieskoniais. Atskirai po vieną vištienos gabalėlius apvoliokite miltuose.

4. Įmerkite filė gabalėlius į plaktus kiaušinius ir pavoliokite duonos trupiniuose.

5. Gerai išmaišykite kartu visas sudedamąsias padažo dalis ir paskaninkite pagal skonį pipirais. Uždenkite ir atvėsinkite.

6. Įkaitinkite aliejų keptuvėje storu dugnu. Aliejus tinkamai įkaitęs, jei įmestas gabalėlis čirška paviršiuje. Kepkite lazdeles po kelias, kol paruduos ir apskrus. Nusausinkite ant virtuvinio popieriaus ir laikykite šiltai orkaitėje, kol visos lazdelės bus iškeptos. Patiekite su padažu, puoškite citrinos žievelėmis ir šviežiomis kalendromis.

 

Žolelės ir prieskoniai užtikrina šių vištienos gabalėlių įvairiapusį skonį.

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (1)

Danutė

Visiems sveiko maisto gerbėjams siūlau išbandyti namie gaminamus pieno produktus. Jums tereikia pieno ir pieno bakterijų, kurias galite įsigyti www.raugai.lt
Jogurtas, kefyras, varškė, sūris ir kt.
Tai pradžiugins ne vieno stalą. Svarbiausia naudoti sveikus maisto produktus.

Video