Ypatingi Velykiniai receptai

Teksto dydis:

Ypatingi Velykiniai receptai

2012 bal. 3 10:16

Kumpis su apelsinų marmelado ir garstyčių glajumi

12 porcijų

Ingredientai:

• 1 stiklainėlis apelsinų marmelado.
• 3 valgomieji šaukštai garstyčių.
• 1 kumpis su kaulu.
Paruošimas:
• Nedideliame dubenėlyje sumaišykite marmeladą su garstyčiomis.
• Padėkite kumpį ant kepimo skardos, aptepkite garstyčių ir marmelado mišiniu. Neapspausdama įvyniokite kumpį į kepimo foliją ir pašaukite į orkaitę kepimui.
• Likusį garstyčių – marmelado padažą panaudokite užliedama ant kumpio, kai jis bus iškepęs.

 84 gramai tokio kumpio turės apie 200 kalorijų, naudinga informacija dalinasi Woman‘sDay.com.

Uogos su citrinų šerbetu

8 porcijos

Ingredientai:

• Pusė litro žemuogių.
• 2.5 puodelio aviečių.
• 2 valgomieji šaukštai cukraus.
• 2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių.
• 1 litras citrinų šerbeto (įsigyti parduotuvėje).

Paruošimas:

• Sumalkite žemuoges ir avietes iki skystos masės, įberkite cukraus ir įpilkite citrinos sulčių. Gerai išmaišykite.
•Gražiai apšlakstykite serviravimo lėkštes gautu uogų padažu, ant jų dėkite citrinų šerbetą. Jei papuošimui naudosite mėtos lapelį, apšlakstykite jį vandeniu ir užberkite šiek tiek cukraus.

Viena porcija šio deserto turi 124 kalorijas.

Lengvos Velykinės salotos

Subtilaus skonio ir švelnios tekstūros. Paruošiamos per 10 minučių.

Ingredientai:

• ¼ puodelio alyvuogių aliejaus.
• 3 valgomieji šaukštai šviežių apelsinų sulčių.
• 1 arbatinis šaukštelis medaus.
• Žiupsnelis druskos ir pipirų.
• Šiek tiek gerai susmulkinto česnako.
• 2 didelės gūžės salotų lapų.
• 3 puodeliai įvairių prieskoninių žolelių: petražolių, mėtų, krapų, baziliko.

Paruošimas:

• Dubenyje sumaišykite alyviuogių aliejų, citrinų sultis ir medų, įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite.
• Sudėkite salotas ir žoleles, gerai išmaišykite ir galite tiekti.

Porcija turi tik 83 kalorijas.

Kumpis su juodųjų serbentų glajumi

Paruošimo trukmė: 1h 35 min

Ingredientai:

•  Kumpis su kaulu.
•  1 arbatinis šaukštelis nemaltų pipirų.
•  1 puodelis raudonųjų serbentų želė.
•  ¼ puodelio garstyčių su sėklomis.
•  2 arbatiniai šaukšteliai acto.

Paruošimas:

• Uždėkite kumpį ant skardos, šiek tiek įpjaukite ir apvyniokite kepimo folija. Kepti reikia 40 minučių.
•  Kol keps kumpis susmulkinkite pipirus ir suberkite į raudonųjų serbentų želė, įdėkite garstyčių ir įpilkite acto. Viską gerai išmaišykite.
• Dar kepantį kumpį aptepkite paruoštu glajumi ir palikite kepti toliau. Po 20 minučių orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 140°C ir kepkite dar 20 minučių. Kumpiui iškepus supjaustykite jį griežinėliais ir aptepę glajumi patiekite.

Porcijoje yra 276 kalorijos.

Bulvių plokštainis

Paruošimo trukmė: 2 h 30 min

Ingredientai:

• 5 valgomieji šaukštai miltų.
• 3 puodeliai pieno.
• 1 maišelis tarkuoto Čedaro sūrio.
• 4 valgomieji šaukštai tarkuoto Parmezano.
• 2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių.
• 1 arbatinis šaukštelis druskos.
• ¾ arbatinio šaukštelio paprikos.
• 6 didelės pjaustytos bulvės.
• ¼ puodelio susmulkinto laiškinio česnako.

Paruošimas:

• Supilkite miltus į didelį prikaistuvį ir išmaišykite su pienu. Pavirkite ant vidutinės ugnies maišydama. Ugnį sumažinkite iki silpnos ir leiskite 2 minutes lengvai pavirti.
• Į miltų ir pieno mišinį suberkite tarkuotą sūrį, garstyčias, druską ir paprikos miltelius.
• Sudėkite bulves į kepimo indą, užpilkite padažu. Uždenkite indą folija.
• Kepkite 1 valandą. Nuimkite foliją ir kepkite dar 35 minutes.
• Užberkite sūriu ir paprikos milteliais, kepkite dar 15 minučių, kol sūris išsilydys.
• Bebaigiant kepti apibarstykite smulkintais česnako laiškais.

Viena porcija turi 231 kaloriją.

Skrudinti šparagai

Šie skrudinti šparagai tokie skanūs, kad ant stalo neliks nei vieno. O jei liks, kas mažai tikėtina, galėsite juos panaudoti gamindama makaronus, omletą ar ryžių bei kuskuso patiekalus, rašo Woman‘sDay.com. Porcija šio patiekalo turi tik 42 kalorijas.

Paruošimo trukmė: 15 minučių

Ingredientai:

• ~1kg šparagų.
• 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus.
• Žiupsnelis druskos ir pipirų.
• Tarkuotų citrinos žievelių (jei pageidaujama).
Paruošimas:
• Šparagus sudėkite ant aliejumi išteptos skardos ir apibarstykite druska bei pipirais. Kartas nuo karto šparagus pavartykite.
• Patiekiant apibarstykite citrinos žievelėmis.

Pasukų ir Čedaro sūrio sausainiai su česnakų laiškais

16 vienetų

Paruošimo trukmė: 45 min

Ingredientai:

• 2 puodeliai miltų, ir šiek tiek jų prireiks darbo vietai apibarstyti.
• 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių.
• 1 arbatinis šaukštelis druskos.
• ¼ arbatinio šaukštelio kepimo sodos.
• 6 valgomieji šaukštai nesūraus sviesto, smulkinto mažais gabalėliais.
• 1 puodelis tarkuoto Čedaro sūrio.
• 2 valgomieji šaukštai smulkinto laiškinio česnako.
• ¾ puodelio pasukų.

Paruošimas:

• Išklokite skardą kepimo popieriumi.
• Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus, sodos miltelius. Tada įdėkite sviesto ir pirštais viską dar kartąišmaišykite. Įberkite Čedaro sūrio ir smulkintų česnako laiškų, įpilkite pasukų ir masę gerai išsukite.
• Iš gautos tešlos suformuokite 16 sausainių. Sudėkite sausainius ant kepimo skardos. Kepkite 15 – 18 minučių, kol švelniai paruduos.
Porcija turi 139 kalorijas.

DAUGIAU RECEPTŲ ČIA!

Komentuoti