2014-12-15
Nuo persivalgymo gali apsaugoti ne tik reguliari ir sveika mityba, bet ir juodasis šokoladas. Kalėdos artėja, pats metas pasirūpinti jo atsargomis. Daugiau...
Surasta: 126
Nuo persivalgymo gali apsaugoti ne tik reguliari ir sveika mityba, bet ir juodasis šokoladas. Kalėdos artėja, pats metas pasirūpinti jo atsargomis. Daugiau...
Gydytoja D. Makaravičienė išskiria penkis pagrindinius produktus kurie padės kovoti su peršalimu Daugiau...
Jau nuo lapkričio parduotuvėse mus vilioja gražūs geltonai oranžiniai vaisiai - persimonai (anksčiau vadinti churma). Jie ne tik skanūs, bet ir labai naudingi.
Daugiau...
Ypatingą vietą gėlo vandens resursuose užima tirpsmo vanduo. Pasaulio vietovėse, kur žmonės vartoja šį vandenį, gyvenimo trukmė viršija dvidešimt ir daugiau metų nei įprasta. Natūraliosios medicinos atstovai neabejoja, kad ilgaamžiškumo priežastis slypi ledo tirpsmo vandenyje. Daugiau...
Gydytoja dietologė Lina Viniarskaitė išskiria 4 dažniausiai pasitaikančius mitus apie vegetarizmą, kurie trukdo siekti sveikesnio gyvenimo būdo Daugiau...
Jaučiate troškulį? Vadinasi Jūsų organizmui jau trūksta 1-1,5 l vandens Daugiau...
Kiekvieną rytą neatsisakome kavos puodelio. Štai keletas kavos savybių, kurios turi tiek naudos, tiek ir žalos. Daugiau...
Statistinis Lietuvos gyventojas per metus suvalgo net 65 kilogramus mėsos, tačiau ne visad šis kiekis yra naudingas organizmui ir virsta taip reikalinga energija. Specialistų nuomone, nors mėsą ir rekomenduojama valgyti kiekvieną dieną, ja nereikėtų piktnaudžiauti. Daugiau...
„Didysis aštuonetas“ maisto produktų, kurie yra atsakingi už beveik 90 proc. visų alerginių reakcijų į maistą Daugiau...
Kodėl nesikeičia lietuvių mitybos įpročiai? Kodėl visavertė mityba išties svarbi? Kodėl biologinė produktų vertė menka? Kada verta naudoti maisto papildus? Apie visa tai kalbamės su Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Visuomenės sveikatos instituto direktoriumi, profesoriumi Rimantu Stuku. Daugiau...
Apie gražiausią pavasario šventę - Velykas tikrai žinome nemažai. Apie jos kilmę, reikšmę žmogui ir papročius yra skirtingų hipotezių. Rinkimės sau artimesnę ir švęskime. Visais atvejais tai atgimimo, žmogiškosios šilumos, artumo, sąlyčio su gamta, o svarbiausia, šeimos šventė. Daugiau...
Ką svarbu apie bulves žinoti ir ką skanaus galima pasigaminti?
Daugiau...
Kasdiena mūsų organizmas yra nuodijamas dėl oro taršos, gyvūninės kilmės ir perdirbtų maisto produktų. Laimei, motina gamta turi puikius priešnuodžius. Daugiau...
Naudingi mitybos specialistės patarimai bei konkrečių užkandžių palyginimas. Daugiau...
Kaip žaliavalgystė susijusi su mūsų psichine sveikata? Daugiau...
Krūties vėžys yra viena labiausiai paplitusių vėžio formų pasaulyje, 2008 metais jam teko 23 proc. visų susirgimų vėžiu ir 14 proc. mirties nuo vėžio atvejų. Daugiau...
Svarbiausios organizmo valymo taisyklės Daugiau...
Apie tai, ko dar nežinojote apie kofeiną, pasakoja mitybos specialistė Ieva Kuodienė Daugiau...
Į ką būtina atkreipti dėmesį, ypač jei naudojate aliejų kepimui ar gruzdinimui. Daugiau...
Nors daugelis inkstų akmenų susiformuoja iš kalcio oksalato, žmonėms nereikia bijoti su maistu gauti kalcio, interviu „Reuters Health“ teigia E. Taylor. Priešingai, ankstesnieji tyrimai parodė, kad vartojant kalcio turtingą maistą, atitolinamas akmenų susidarymas. Daugiau...
Kokiomis ligomis dažniausiai užsikrečiama per maistą? Kaip sumažinti riziką susirgti ? Daugiau...
Kada pradėti gyventi sveikai? Kaip keisti gyvenimo būdą? Daugiau...
Buvusi ekonomistė O. Tumkevičienė nemėgsta grietinėlės ir sviesto, bet pasiilgsta lašinių Daugiau...
Persivalgymas, nekontroliuojamas alkoholio vartojimas ilgainiui sukelia daug negalavimų. Kokios yra dažniausios kepenų ligos ir kaip su jomis kovoti? Daugiau...
Harvardo mokslininkai nustatė, kad vyrai, kurie du ar daugiau kartų per savaitę valgo riešutus, 47 proc. rečiau miršta nuo širdies priepuolio nei tie, kurie riešutų nevalgo Daugiau...
Keletą svarbiausių taisyklių, kurios padės mėgautis šventinėmis vaišėmis. Daugiau...
Tai unikalus gamtos vaistas nuo daugelio ligų, ir visų pirma, nuo prostatos, plaučių ir skrandžio vėžio. Daugiau...
Organizmo atsparumui didinti svarbūs vitaminai ir mineralai, daržovės ir riebi žuvis. Daugiau...
Ką daryti, kad alkoholis kenktų mažiau ir nesujauktų kitos dienos po linksmybių? Daugiau...
Gydytoja dietologė Aušra Jauniškytė atkreipia dėmesį į 10 labiausiai paplitusių mitų. Daugiau...
Rezultatai pateikia vienareikšmį atsakymą: gerti kavą yra naudinga sveikatai. Norėtumėte konkretesnių įrodymų? Daugiau...
Gydytojai akcentuoja atsakingą vartojamo maisto ir gėrimų pasirinkimą bei pateikia kelis pagrindinius tinkamo maitinimosi principus, padėsiančius sustiprinti organizmą ir harmoningai jaustis. Daugiau...
Sveika mityba yra tokia, kuomet organizmas gauna visas jam reikalingas medžiagas ir energiją idealiam svoriui palaikyti. Daugiau...
„Na ir kas tai per duona?!” - piktinasi parduotuvėje pagyvenusi moteris, apžiūrinėdama išsirinktą kepalą. Juk tiesa, kad duona dabar nepigiai kainuoja, o kokybė toli gražu ne visada atitinka standartus ir, žinoma, kainą. Kaip teisingai išsirinkti šį laiko patikrintą maistą, kad išvengtumėme nesąžiningų gamintojų pinklių? Daugiau...
Įsiklausykite į save! Atkreipkite dėmesį į produktus, prie kurių Jus traukia „nesuvokiama jėga”. Galbūt, tai kažkokios ligos signalas. Daugiau...