
Maisto produktai | Galima valgyti | Draudžiami |
Pagrindiniai maisto produktai | Duona, batonas be konservantų, bulvės, ryžiai, neapdoroti grūdiniai, rupių kvietinių miltų makaronai (be kiaušinių), ryžių paplotėliai. | Visi kiti maisto produktai. |
Riebalai | Sviestas, augaliniai aliejai. | Margarinas, majonezas ir visi kiti riebalai. |
Pieno produktai | Jei nenustatyta alergija pieno produktams - šviežias pienas, kefyras, rūgpienis, šviežia grietinėlė, varškė, natūralus jogurtas, varškės sūris. | Fermentinis sūris ir visi kiti pieno produktai. |
Gyvulinės kilmės maisto produktai | Šviežia mėsa, malta mėsa be prieskonių. | Kiaušiniai, žuvis, jūros gėrybės, mėsa, apdorota su prieskoniais, rūkyti mėsos gaminiai. |
Daržovės | Bulvės, morkos, salotos, cukinijos, kopūstai, brokoliai, šparagai, kininiai kopūstai ir kitos, išskyrus draudžiamos. | Artišokai, grybai, rabarbarai, špinatai, pomidorai, pomidorų produktai, alyvuogės, paprika. |
Vaisiai | Jokių vaisių. | Visos vaisių rūšys, džiovinti vaisiai, riešutai, vaisių sultys. |
Prieskoniai | Druska, cukrus, porai, svogūnai, česnakų laiškai. | Česnakų šakniavaisiai, prieskoniniai augalai. |
Saldumynai | Jokių saldumynų. | Visi, net kramtoma guma. |
Gėrimai | Pienas, mineralinis vanduo, kava, juoda arbata. | Alus, vynas, kiti alkoholiniai gėrimai, žolių arbatos. |
Kiti | Sviestas, medus (jei nenustatyta alergija žiedadulkėms). | Uogienės, marmeladai, džemai. |
Komentuoti