Desertai

Melionų ir greipfrutų kokteilis

1 Perpjaukite melionus pusiau ir pašalinkite iš jų sėklas. Nulupkite ir supjaustykite vieno kąsnio gabalėliais. 2. Mažu aštriu peiliu nulupkite ir atskirkite žievę nuo greipfruto minkštimo. Plačiau...

Šokoladinis ir apelsininis putėsis

1. Šokoladą sudėkite į karščiui atsparų indą ir laikydami jį virš puodo su karštu vandeniu ištirpdykite. Į kitą puodą įpilkite 2 šaukštus apelsinų sulčių ir įmaišykite želatiną. Kai želatina Plačiau...

Šviežių vaisių salotos

1. Verdančiu vandeniu apiplikykite persikus. Odelių likučius pašalinkite ir išėmę kauliukus, minkštimą stambiai supjaustykite. 2. Nulupkite obuolius, supjaustykite riekelėmis. Nulupkite Plačiau...

Portugališkas ryžių pudingas

1. Virkite ryžius pasūdytame vandenyje 5 minutes. Ryžiai turi būti ne visai išvirę, bet birūs. 2. Ryžius gerai nuvarvinkite ir kartu su pienu, sviestu ar margarinu bei citrinos žievele sudėkite Plačiau...

Vasarinis pudingas

1. Duonos riekes aplyginkite taip, kad jomis būtų galima išdėlioti 1,2 litro tūrio pudingui skirto indo dugną ir šonus. 2. Visas uogas suberkite į puodą ir apibarstykite cukrumi. Lengvai Plačiau...

Blyneliai su vyšniomis

1. Persijokite miltus ir druską per sietelį. 2. Indelyje miltų centre suformuokite duobutę ir įdėkite kiaušinio baltymą. Palengva supilkite pieną ir vandenį ir išmaišykite iki vientisos Plačiau...

Juodųjų serbentų šerbetas

1. Į puodą įpilkite 300 ml vandens ir suberkite cukraus pudrą. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol pudra ištirps. Skystį pavirkite 10 minučių ir palikite sirupą, kad atvėstų. 2. Juoduosius Plačiau...

Kriaušės su imbieru ir anyžiais

1. Į puodą suberkite cukraus pudrą, supilkite desertinį vyną, tarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis, gvazdikėlius ir vandenį. Puodas turėtų būti pakankamai didelis, kad jame tilptų Plačiau...