Saulėgrąžų ir razinų sklindžiai

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

10–12 vienetų:

225 g miltų su kepimo milteliais;

1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių;

2 šaukštai minkšto margarino;

2 šaukštai aukso spalvos cukraus pudros;

50 g šviesiųjų razinų;

2 šaukštai saulėgrąžų sėklų;

150 ml natūralaus jogurto;

2–3 šaukštai nugriebto pieno.

Paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių C. Aliejumi patepkite kepimo lakštą. Į dubenį suberkite miltus bei kepimo miltelius ir tolygiai išsukite margariną.

2. Įmaišykite cukrų, razinas ir pusę saulėgrąžų sėklų, tuomet įmaišykite jogurtą ir pieno tiek, kad pasidarytų pakankamai minkšta, bet nelimpanti tešla.

3. Iškočiokite tešlą iki 2 cm storio ant šiek tiek miltais apibarstyto paviršiaus. 6 cm gėlės formos formele arba apskritimais supjaustykite iškočiotą tešlą, perkelkite sklindžius ant kepimo lakšto.

4. Patepkite pienu ir apibarstykite likusiomis saulėgrąžų sėklomis. Kepkite 10–12 minučių, kol iškils ir truputį paruduos.

5. Sklindžius atvėsinkite ant metalinių grotelių. Patiekite sulaužytus ir apteptus džemu arba neriebiu tepiniu be sojų.

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (1)

Danutė

Visiems sveiko maisto gerbėjams siūlau išbandyti namie gaminamus pieno produktus. Jums tereikia pieno ir pieno bakterijų, kurias galite įsigyti www.raugai.lt
Jogurtas, kefyras, varškė, sūris ir kt.
Tai pradžiugins ne vieno stalą. Svarbiausia naudoti sveikus maisto produktus.