Šokoladiniai pyragaičiai

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(4)

Ingredientai

20 vienetų:

150 g neriebaus riebalų tepinio (be pieno);

150 g datulių (išimtais kauliukais, mirkytų verdančiame vandenyje, nusunktų ir smulkintų);

150 g rupių miltų (su kepimo milteliais);

2 arbat. šaukšteliai kepimo miltelių;

4 šaukštai kakavos miltelių, ištirpintų 2 šaukštuose karšto vandens;

4 šaukštai obuolių ir kriaušių tyrės;

6 šaukštai nesaldinto kokosų pieno;

50 g graikinių riešutų.

Paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių C ir ištepkite riebalais 28x18 cm dydžio kepimo skardą. Sumaišykite neriebų tepinį su datulėmis. Apibarstykite miltus kepimo milteliais, tuomet suberkite į datulių mišinį, pakaitomis su kakava, obuolių ir kriaušių tyre ir kokosų pienu. Įmaišykite riešutus.

2. Šaukštu sudėkite masę į skardą, sulyginkite paviršių ir kepkite orkaitėje apie 45 minutes arba tol, kol iešmelį, įkištą į pyrago centrą, ištrauksite švarų. Atvėsinkite keletą minučių skardoje, tuomet supjaustykite. Atvėsinkite ant metalinio tinklelio.

Neįmanoma atsispirti šiems tamsiems ir kvapniems šokoladiniams pyragaičiams. Jie puikiai tiks prie puodelio arbatos ar kavos.

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (2)

Ignas

Man atrodo ar su kakava irgi skanu

Andriuxa

neskanu