Savaitės receptas - bali vištiena su kokosų pienu

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(3.6)

Ingredientai

  • 900 gr vištienos filė
  • 2 arbatinių šaukštelių druskos
  • 1 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 2 valgomųjų šaukštų miltų
  • 3 valgomųjų šaukštų bekvapio aliejaus (riešutų, sojų, ar kitokio augalinės kilmės, bet jokiu būdu ne alyvuogių!)
  • 200 gr stambiai supjaustytų svogūnų
  • 5 sutraiškytų česnako skiltelių
  • 1 valgomojo šaukšto smulkiai tarkuoto šviežio imbiero
  • 2 šviežių skiltelėmis supjaustytų raudonųjų čili pipiriukų (sėklas pašalinkite), o jei mėgstate aštriai, imkite tris. Arba juos gali atstoti sausi džiovinti čili pipiriukai, jų reiks trijų žiupsnelių.
  • 2 arbatinių šaukštelių cukraus
  • 1 valgomojo šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 2 valgomųjų šaukštų šviežiai spaustų apelsino sulčių
  • 1 valgomojo šaukšto tamsaus sojų padažo 
  • 400 ml kokosų pieno. Jį galima įsigyti skardinėje arba pasigaminti patiems sutarkavus kokosą, jo drožles reiktų pamirkyti vandenyje ir per sietelį iškošti. Atskirti riešutą nuo kokosų pieno.
  • 1 paprika
  • 1 brokolis (galima pagal skonį dėti pusę)

Paruošimas

  1. Susmulkinkite daržoves.
  2. Supjaustykite vištieną gabalėliais, kad neliktų labai stambių gabalų.
  3. Sudėkite mėsą į dubenį, suberkite pipirus, miltus ir druską, viską gerai išmaišykite – visi produktai turi apsivolioti aplink mėsos gabalėlius tolygiai.
  4. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, ir, kai ji įkais (aliejus pradės leisti dūmus), sudėkite į keptuvę vištieną ir kepkite ant abiejų pusių 5 minutes. Kol kepsite, šiek tiek sumažinkite ugnį.
  5. Išimkite iš keptuvės vištieną. Riebalus keptuvėje palikite.
  6. Į įkaitusią keptuvę su likusiais riebalais sudėkite svogūnus, česnakus, imbierą, čili pipiriukus ir viską kepinkite pamaišydami 3 minutes.
  7. Praėjus trims minutėms, supilkite į keptuvę citrinos ir apelsino sultis, sojų padažą, kokosų pieną ir suberkite cukrų. Viską sumaišykite ir pakaitinkite dvi minutes.
  8. Po dviejų minučių sudėkite atgal į keptuvę vištieną, uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir viską troškinkite dar bent 10 minučių. Kol didžiuma skysčio išgaruos.
  9. Pačioje pabaigoje sudėkite smulkiai supjaustytą papriką ir brokolio gabaliukus. Dar 5 min pakaitinkite ant silpnos ugnies.
  10. Patiekite patiekalą su išvirtais ir pakepintais ryžiais.

 

Skanaus!

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (9)

Karolina

Kagi, einam gaminti, ir ziuresime kas gausis. Is ingridientu matosi,kad tikrai skaniai.

ausra

Tikrai labai gardu.po pirmo bandymo sis patiekalas pateko i musu megstamiausiu sarasa..

Milda

Labai skaniai gavosi, negalejau patiketi :) Labai gardus patiekalas :)