Savaitės receptas - bali vištiena su kokosų pienu
Įvetink šį receptą
(3.6)
Ingredientai
- 900 gr vištienos filė
- 2 arbatinių šaukštelių druskos
- 1 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 2 valgomųjų šaukštų miltų
- 3 valgomųjų šaukštų bekvapio aliejaus (riešutų, sojų, ar kitokio augalinės kilmės, bet jokiu būdu ne alyvuogių!)
- 200 gr stambiai supjaustytų svogūnų
- 5 sutraiškytų česnako skiltelių
- 1 valgomojo šaukšto smulkiai tarkuoto šviežio imbiero
- 2 šviežių skiltelėmis supjaustytų raudonųjų čili pipiriukų (sėklas pašalinkite), o jei mėgstate aštriai, imkite tris. Arba juos gali atstoti sausi džiovinti čili pipiriukai, jų reiks trijų žiupsnelių.
- 2 arbatinių šaukštelių cukraus
- 1 valgomojo šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 2 valgomųjų šaukštų šviežiai spaustų apelsino sulčių
- 1 valgomojo šaukšto tamsaus sojų padažo
- 400 ml kokosų pieno. Jį galima įsigyti skardinėje arba pasigaminti patiems sutarkavus kokosą, jo drožles reiktų pamirkyti vandenyje ir per sietelį iškošti. Atskirti riešutą nuo kokosų pieno.
- 1 paprika
- 1 brokolis (galima pagal skonį dėti pusę)
Paruošimas
- Susmulkinkite daržoves.
- Supjaustykite vištieną gabalėliais, kad neliktų labai stambių gabalų.
- Sudėkite mėsą į dubenį, suberkite pipirus, miltus ir druską, viską gerai išmaišykite – visi produktai turi apsivolioti aplink mėsos gabalėlius tolygiai.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, ir, kai ji įkais (aliejus pradės leisti dūmus), sudėkite į keptuvę vištieną ir kepkite ant abiejų pusių 5 minutes. Kol kepsite, šiek tiek sumažinkite ugnį.
- Išimkite iš keptuvės vištieną. Riebalus keptuvėje palikite.
- Į įkaitusią keptuvę su likusiais riebalais sudėkite svogūnus, česnakus, imbierą, čili pipiriukus ir viską kepinkite pamaišydami 3 minutes.
- Praėjus trims minutėms, supilkite į keptuvę citrinos ir apelsino sultis, sojų padažą, kokosų pieną ir suberkite cukrų. Viską sumaišykite ir pakaitinkite dvi minutes.
- Po dviejų minučių sudėkite atgal į keptuvę vištieną, uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir viską troškinkite dar bent 10 minučių. Kol didžiuma skysčio išgaruos.
- Pačioje pabaigoje sudėkite smulkiai supjaustytą papriką ir brokolio gabaliukus. Dar 5 min pakaitinkite ant silpnos ugnies.
- Patiekite patiekalą su išvirtais ir pakepintais ryžiais.
Skanaus!
Karolina
Kagi, einam gaminti, ir ziuresime kas gausis. Is ingridientu matosi,kad tikrai skaniai.
ausra
Tikrai labai gardu.po pirmo bandymo sis patiekalas pateko i musu megstamiausiu sarasa..
Milda
Labai skaniai gavosi, negalejau patiketi :) Labai gardus patiekalas :)