Troškinukas iš šio bei to...

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(1)

Ingredientai

300g kalakutienos faršo
2-3 vidutinio didumo morkos
1-2 svogūno galvutės
1 pakuotė šaldytų brokolių
2-3 pomidorai (vidutinio dydžio)

Paruošimas

Nuskustas morkas sutarkuoti stambia tarka, dar liaudyje vadinama "burokine". Taupydami laiką, užkaiskite puodą ir keptuvę. Į įkaitusią keptuvę suberkite morkas ir truputi aliejaus. Kai morkos jau bus pakeitusios spalvą, įpilkite vandens 1/4 stiklinės ir gerai išmaišykite. O į puodą su verdanciu vandeniu sudėkite brokolius ir pasūdykite truputi. Brokolius virkite trumpai, jiems užvirus - ne ilgiau 2-3 minucių, ir ištraukite is puodo. Kai keleta minucių pasitroškins morkos suberti faršą ir pjaustytus pomidorus. Gerai išmaišykite , kad faršas nebūtų sulipes i gumuliukus. Jei dar trūksta į keptuvę įpilkite truputi aliejaus ir dar šiek tiek vandens.Dažnai maišydami stebėkite kada farsas jau bus išsitroskinęs ir suberkite svogūnus. Kai svogūnai pasidarys auksinės spalvos į keptuvę berti pasmulkintus brokolius ir viską gerai išmaišyti, uždengti ir dar 2-3 minutes patroškinti. Skanaus!!! P.S. patiekti galite su"kus kus" ryžiais arba su makaronais.
PATARIMAI:
- jei nemėgstate brokolių, galite naudoti kalafiora,
- vandens pilti tiek, kad baigus ruošti patiekalą nebūtų daug skystimo,
- skaninti patiekalą galite savo mėgiamais prieskoniais.

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (5)

Maryte

Sveikutis ;)

marius

Labukas :)