Pomidorų ir morkų kokteilis
Ingredientai
120 ml morkų sulčių
120 ml pomidorų sulčių
1 nedidelė supjaustyta morka
2 laiškinių svogūnų galvutės
3 valg. š. šviežios kalendros šakelės
2 valg. š. ryžių acto
2 valg. š. linų sėklų aliejaus
1 valg. š. sojų padažo
1 nuluptos česnako skiltelės
225 g supjaustytų pomidorų
pipirų pagal skonį
Paruošimas
Kokteilių plakikliu išplakite morkų, pomidorų sultis, svogūnėlius, kalendrą, actą, linų sėklų aliejų, sojos padažą, česnako skiltelę. Plakite 45 sekundes kol masė taps vienalytė. Pridėkite pomidorus ir dar kartą paplakite. Pagardinkite pipirais.
Vienoje stiklinėje yra 100 kalorijų, 7 g riebalų, 1 g sočiųjų riebalų, 2 g baltymų, 9 g angliavandenių, 2 g maistinių skaidulų, 0 mg cholesterolio.
Likopenas, kurio gausu pomidoruose, yra labai stiprus antioksidantas.
Mitybinės medžiagos: vitaminai A, B6, C, E, magnis, manganas, selenas, cinkas.
Komentuoti