Salotos
Salotos - šaltas maisto produktas, kurio pagrindą sudaro įvairios daržovės. Į jas taip pat gali būti dedama grietinės, aliejaus, majonezo, prieskonių, grybų, vaisių, virtų kiaušinių, sūrio. Salotoms naudojamos įvairiausios žalios daržovės: agurkai, sėjamoji salota, morkos, pomidorai, įvairūs kopūstai, ropės, špinatai, svogūnai, paprika ir kt. Lietuvių kalboje termiškai apdorotų daržovių salotos vadinamos mišrainėmis.
Salotos dažniausiai valgomas kaip užkandis prie garnyro: mėsos, žuvies, bulvių patiekalų.

Rėžiukų, kriaušių, graikinių riešutų ir rokforo salotos
1. Graikinius riešutus 2 minutes pakepinkite keptuvėje be aliejaus. Riešutus nuolat maišykite, kad nepridegtų, o įgautų auksinį atspalvį. 2. Pasigaminkite padažą. Į užsukamą stiklainį arba Plačiau...

1. Kuskuso kruopas suberkite į didelį dubenį ir užplikykite verdančiu sultiniu. Išmaišę šakute gautą masę, padėkite į šoną 10 minučių, kad sultinys įsigertų. Po to dar kartą viską papurenkite Plačiau...

Juodos ir oranžinės apelsinų salotos
1. Nulupkite apelsinus, išimkite sėklas bei supjaustykite nedideliais gabalėliais. 2. Sudėkite apelsinus į salotoms skirtą dubenį ir suberkite juodąsias alyvuoges, svogūnus (jei naudojate) Plačiau...

1. Virkite ryžius 10–12 minučių, kol suminkštės, bet nepervirkite. Nukoškite ir perskalaukite šaltu vandeniu. 2. Palikite ryžius atvėsti, o tuomet suberkite į didelį dubenį. Sudėkite Plačiau...