Avokadų ir braškių salotos
Įvetink šį receptą
(4)
Ingredientai
6 porcijos:
2 dideli nulupti avokadai;
2–3 citrinų sultys;
15 braškių;
120 ml gyvo natūralaus jogurto;
1–2 šaukštai smulkintų šviežių mėtų;
druskos ir maltų juodųjų pipirų;
žiupsnelis mėtų (puošti).
Paruošimas
1 Perpjaukite avokadus pusiau, nulupkite žievelę bei išimkite kaulus. Supjaustykite avokadų minkštimą plonomis juostelėmis, tada sudėkite juosteles į dubenį ir pašlakstykite puse citrinos sulčių.
2. Perpjaukite pusiau (ar smulkiau) braškes ir sumaišykite dubenyje su avokadų juostelėmis. Praskieskite jogurtą tokiu kiekiu šalto vandens, kad būtų galima mišinį pilti. Įmaišykite mėtų ir prieskonių pagal skonį. Šaukštu sudėkite padažą ant salotų ir, papuošę mėtomis, patiekite.
Avokadų ir braškių kombinacija nuostabiai tinka gaiviosioms salotoms.
Danutė
Visiems sveiko maisto gerbėjams siūlau išbandyti namie gaminamus pieno produktus. Jums tereikia pieno ir pieno bakterijų, kurias galite įsigyti www.raugai.lt
Jogurtas, kefyras, varškė, sūris ir kt.
Tai pradžiugins ne vieno stalą. Svarbiausia naudoti sveikus maisto produktus.