Kepti pomidorai su vakaručių salotomis
Ingredientai
4 porcijos:
225 g džiovintų chifferini arba vamzdinių makaronų;
450 g prinokusių ankstyvųjų pomidorų, perpjautų išilgai pusiau;
5 šaukštai itin tyro alyvuogių aliejaus;
2 plonais griežinėliais pjaustytos česnako skiltelės;
2 šaukštai balzamiko acto;
2 gabaliukai saulėje džiovintų pomidorų alyvuogių aliejuje (pomidorai turi būti nusausinti ir stambiai supjaustyti);
žiupsnis cukraus (pagardinti);
sauja vakaručių (apie 65 g);
druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Paruošimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C. Makaronus išvirkite sūriame vandenyje taip, kaip nurodyta ant pakuotės.
2. Pomidorus perpjautąja puse į viršų sudėkite į kepimo skardą, juos apšlakstykite 2 šaukštais aliejaus, apibarstykite česnako griežinėliais, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Kepkite orkaitėje 20 minučių, kepdami nepamirškite apsukti skardos.
3. Likusį aliejų kartu su actu ir džiovintais pomidorais sudėkite į dubenį. Pagardinę cukrumi, druska ir pipirais viską išmaišykite. Tada sudėkite kepintus pomidorus, išmaišykite.
4. Prieš patiekdami sudėkite vakarutes, lengvai krestelėkite ir pagardinkite prieskoniais. Patiekite kambario temperatūros arba atvėsintą.
Puikus patiekalas, tinkantis prie kepsninėje keptos vištienos ar žuvies arba patiekiamas su bet kuriuo kitu patiekalu. Turi daug medžiagų, apsaugančių nuo vėžio.
Komentuoti