Pikantiškos baklažanų salotos

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(3)

Ingredientai

4 porcijos:

2 maži pjaustyti baklažanai;

5 šaukštai alyvuogių aliejaus;

50 ml raudonojo vyno acto;

2 išspaustos česnako skiltelės;

1 šaukštas citrinų sulčių;

0,5 arbat. šaukštelio malto kumino;

0,5 arbat. šaukštelio maltų kalendrų;

0,5 plonai pjaustyto agurko;

2 plonai pjaustyti pomidorai;

2 šaukštai natūralaus jogurto (puošti);

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

smulkintų petražolių (puošti).

Paruošimas

1. Įkaitinkite kepsninę. Aptepkite baklažanus aliejumi ir kepkite aukštoje temperatūroje, vartykite, kol pasidarys aukso spalvos ir suminkštės.

2. Apkeptus baklažanus supjaustykite į keturias dalis.

3. Sumaišykite su aliejumi, actu, česnaku, citrinos sultimis, kuminu ir kalendromis. Pagardinkite pipirais ir druska bei išmaišykite. Sudėkite šiltus baklažanus, sukratykite ir palikite atvėsti 2 valandas.

4. Sudėkite agurkus ir pomidorus bei gerai sumaišykite. Sudėkite į lėkštes bei užpilkite padažo, jei jį naudojate.

Šios salotos, kilusios iš Vidurio Rytų, gali būti patiekiamos kaip užkandis ar papildomas patiekalas prie ryžių plovo. Pasirinkite jogurtą, atitinkantį Jūsų dietą arba jo nedėkite į patiekalą.

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (1)

Danutė

Visiems sveiko maisto gerbėjams siūlau išbandyti namie gaminamus pieno produktus. Jums tereikia pieno ir pieno bakterijų, kurias galite įsigyti www.raugai.lt
Jogurtas, kefyras, varškė, sūris ir kt.
Tai pradžiugins ne vieno stalą. Svarbiausia naudoti sveikus maisto produktus.