Šiltos vištienos salotos su lazdynų riešutų padažu
Ingredientai
4 porcijos:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
2 šaukštai lazdynų riešutų aliejaus;
1 šaukštas baltojo vyno acto;
1 grūsta česnako skiltelė;
1 šaukštas įvairių šviežių smulkintų prieskoninių žolelių;
225 g ankstyvųjų špinatų lapelių;
250 g vyšninių pomidorų, perpjautų pusiau;
1 ryšulėlis svogūnų laiškų;
2 juostelėmis pjaustytos vištienos krūtinėlės (be odos ir kaulų);
druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Paruošimas
1. Pasigaminkite padažą. Supilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, lazdynų riešutų aliejų, vyno actą, česnakus, sudėkite smulkintas prieskonines žoleles į puodą arba stiklainį ir viską išplakite.
2. Nuo špinatų lapų nuėmę ilgus stiebus, špinatus sudėkite į dubenį, kuriame salotos bus patiekiamos. Sudėkite pomidorus ir pjaustytus svogūnų laiškus. Dubenį krestelkite, kad išsimaišytų.
3. Likusią dalį – 1 šaukštą – alyvuogių aliejaus gerai įkaitinkite keptuvėje. Į keptuvę sudėkite vištieną ir nuolat maišydami kepkite ant didelės ugnies 7–10 minučių, kol vištiena iškeps, suminkštės ir paruduos.
4. Keptos vištienos gabaliukus sudėliokite ant salotų, padažą dar kartą išmaišykite ir supilkite ant salotų. Salotas atsargiai išmaišykite. Pagardinę druska ir pipirais pagal skonį patiekalą patiekite iš karto.
Šios lengvai pagaminamos salotos – keptuvėje kepta vištiena, puikiai deranti su špinatais ir riešutų padažu.
Komentuoti